Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

10.4.2017 - AndreaP.

Beránek neodmyslitelně patří k tradicím českých Velikonoc. Je symbolem čistoty a života, proto na něj při přípravě velikonoční tabule určitě nezapomeňte. Přidáte-li do těsta trochu lahodného likéru Baileys Original, uvidíte, jak jeho chuť ožije a všichni se budou jen olizovat.

INGREDIENCE:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce horké vody
  • 1,5 dcl smetany ke šlehání (30 %)
  • 1 dcl Baileys Original
  • 4 větší vejce
  • 1 balíček kypřícího prášku
  • 180 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • máslo a strouhanka/hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme strouhankou (popřípadě hrubou moukou) a předehřejeme troubu na 170 °C.

Vejce si rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.

Žloutky dáme do mísy, přidáme horkou vodu, třtinový cukr a vše vyšleháme do pěny.

Vmícháme Baileys, smetanu a po chvilce mouku se solí a práškem do pečiva.

Nakonec opatrně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků, těsto vlijeme do formy a přiklopíme druhým dílem. Pečeme 45 minut.

Tip:

Do těsta můžete přidat oříšky, kandované ovoce nebo rozinky namáčené v Amarettu.

 

Vaše názory

Další recepty

  • VIDEO : Ferrero Rocher dezert

    Naprosto j ednoduchá příprava za použití pár surovin a vznikne geniální dezert, který bude chloubou. Potěší nejen děti, ale také dospělé. Zcela...

  • Krůtí stehno po kreolsku

    Kreolská kuchyně je údajně uhlazenější formou cajunské kuchyně. Není tolik ostrá a kromě ryb a mořských plodů disponuje jídly z divokých ...

  • Králíčí řízečky s vůní dálek

    Králičí maso (tzv. bílé maso) obsahuje v porovnání s dalšími běžně dostupnými druhy mas nejméně cholesterolu. My dnes zkombinujeme toto dietní...

  • Citrónové palačinky

    Příprava těsta na palačinky je velmi jednoduchá a co je hlavní, netřeba k tomuto úkonu moc surovin, vystačíme si vždy v základu s vajíčky,...

Náš tip