Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Jarní hrnec plný zeleniny

Jarní hrnec plný zeleniny

9.4.2017 - AndreaP.

Po dlouhé zimě a začínajících ještě sychravých jarních dnech jsme unavení a bez energie a nutně potřebujeme tělo povzbudit. A co je lepšího než plný hrnec zeleninové polévky:

Potřebujeme :

  • 200 g rajčat
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 2 až 3 malé mrkve očištěné a rozkrojené podélně
  • 1 bulva fenyklu nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátečky
  • 1 cuketa nakrájená na plátky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 100 g libovolných menších těstovin
  • střední část menší hlávky zelí
  • hrstka bazalkových lístků
  • 30 g strouhaného parmezánu a "extra virgin" olivový olej

 

Nejdříve předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.

Rajčata, cibule, mrkev, fenykl a česnek rozházejte na plech, polijte olivovým olejem a opékejte v troubě 40 až 45 minut, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne. Opečenou zeleninu dejte do hrnce společně s cuketou a zalijte vše zeleninovým vývarem. Osolte, opepřete a přidejte bobkové listy. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte 20 minut povařit.

Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny slijte a pak je vmíchejte do polévky společně s natrhanými listy zelí a polovinou bazalkových lístků. Vařte dalších 5 minut a servírujte v předehřátých miskách pokapané "extra virgin" olivovým olejem, posypané strouhaným parmezánem a zbývající bazalkou.

Vaše názory

Další recepty

  • V hlavní roli ... POHANKA

    Pohanka se řadí mezi obiloviny. Z hlediska lidské výživy má pohanka velmi příznivé složení, proto je vyhledávána především lidmi dbajícími o ...

  • Koktejly pro nemocné

    Většina lidí jí to, co jim chutná. Jednoduše může. Jsou však i tací, kteří by rádi - ale jejich zdraví jim to nedovolí. Mají předepsanou ...

  • Jemná brokolicová polévka

    Brokolice je bohatá na vitamin C, beta-karoten (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních...

  • SOFRITO

    Přinášíme vám recept na tradiční pokrm z ostrova Korfu. Potřebujeme : 1,5 kg kvalitního hovězího masa, svíčková nebo zadní 4 stroužky...

Náš tip