Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Tuniská inspirace - Tajine

Tuniská inspirace - Tajine

16.1.2017 - redakce Babinet.cz

Tajine může posloužit jako příloha, nebo třeba chutná snídaně. Jí se nakrájené na dílky nebo čtverce, teplé i studené. Jako základní surovinu můžete použít játra, kuřecí, jehněčí maso, nebo dokonce jen zeleninu. Náš recept obsahuje klasiku - kuřecí maso.

Doba přípravy : 20 min
Vaření : 15 min
Počet osob : 6

Ingredience:

  • 300 g vařeného (pečeného) masa bez kostí nakrájeného na malé kousky nebo na kostičky nakrájených kuřecích prsíček nebo orestovaného mletého masa
  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • Sůl, pepř, kurkuma, koření dle vlastního výběru (např. kmín, sladká paprika nebo směs koření dle vlastní chuti)
  • 200 až 300 g dušeného hrášku (nebo vařených či smažených brambor)
  • 150 g strouhaného tvrdého sýra
  • 6 syrových vajec
  • 2 vejce natvrdo
  • 1 polévková lžíce strouhanky

 

Postup přípravy:

Na oleji několik minut restujeme maso s cibulí a kořením, pak přidáme hrášek a směs vypneme.

Osolíme a opepříme. Vše prohřejeme.

Smícháme syrová vejce se strouhankou a strouhaným sýrem.

Nalijeme na směs masa, koření, hrášku nebo brambor a dobře promícháme.

Vše dáme do pekáčku, který vymažeme máslem.

Předehřejeme troubu na 180°C.

Ozdobíme dílky vajec natvrdo, vložíme do trouby a pečeme do zlatova – asi 30 min.

 


Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz