Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Dort z bílé čokolády s jahodami

Dort z bílé čokolády s jahodami

21.6.2018 - redakce Babinet.cz

Dnes si upečeme dort z bílé čokolády s jahodami. Určitě vyzkoušejte!

Ingredience:

•     250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť

•     250 g krupicového cukru

•     4 středně velká vejce

•     1 lžička vanilkového extraktu / 1 vanilkový lusk

•     250g hladké mouky + 1 lžička prášku na pečení

•     100 g nastrouhané bílé čokolády

Náplň:

•     300 ml smetany

•     Pár kapek vanilkového extraktu / vanilkového lusku

•     2 lžíce moučkového cukru

Ovoce:

•     500 g jahod

•     20 g borůvek

•     Pár lístků máty

Postup:

1.         Rostlinný tuk  máslová příchuť s krupicovým cukrem vyšleháme do hladka.

2.         Za stálého míchání přidáváme vejce a extrakt z vanilky.

3.         Přisypeme mouku a nakonec nastrouhanou bílou čokoládu.

4.         Hotovou směs rozdělíme do dvou forem o průměru 20 cm a vložíme je do trouby předehřáté na 180 °C, 160°C-horkovzdušná a pečeme přibližně 35 minut. Hotové korpusy necháme vychladnout.

5.         Připravíme si náplň: Vyšleháme smetanu. Přidáme trochu vanilky a moučkového cukru a všechno pořádně promícháme.

6.         Přibližně jednou třetinou náplně pomažeme povrch prvního korpusu a přilepíme k němu druhý.

7.                     Opatrně rozetřeme po povrchu, a pokud budete chtít, můžete krémem naplnit zdobící sáček a vršek dortu s jeho pomocí dozdobit.

8.         Nakonec rozmístíme na povrchu jahody, borůvky a lístky máty.

 

 

 

Vaše názory

Další recepty

  • Ovocný (nejen) vánoční chlebík

    Sušené ovoce, oříšky, anýz, skořice, rum a další suroviny, tak to vše dělá z tohoto receptu recept vánoční. Tento chlebík si ale jistě můžete...

  • Bramborový trhanec na pánvi

    Jídlo, které připomíná dobu našich babiček. Málo lehce dostupných surovin, rychlá příprava, to je to pravé v tento čas. Potřebujeme : ...

  • Vánoce bez lepku

    Pokud se potýkáte s alergií na lepek nebo s jeho intolerancí a máte strach, že si o vánočních svátcích nebude moct vychutnat vaše oblíbené...

  • Tipy pro zdravé vánoční pečení

    1. Místo bílé mouky použijte špaldovou nebo pšeničnou celozrnnou mouku. Bílá mouka zatěžuje trávení, zalepuje střeva, zahleňuje tělo, ...

Náš tip