Dnes se v našem celoročním putování světem kuřecího masa a jeho přípravy podíváme až do daleké Afriky. Seriál Kuře 100x jinak s Babinet.cz má i dnes pro vás inspirující recept.
22. - DOROWAT - Africké kuře
Potřebujeme (suroviny na 3 až 5 porcí) :
- 1/2 šálku drcených rajčat nebo rajského protlaku (neslazeného!)
- 2 lžíce mleté papriky
- 30 ml suchého červeného vína
- 1/2 lžíce čerstvě strouhaného kořene zázvoru
- 1/2 lžičky prášku chilli
po špetce:
- muškátového oříšku
- skořice
- drceného hřebíčku
- kardamomu
- drceného nového koření
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/4 lžičky kurkumy
- jedno kuře (použít můžete například jen stehýnka)
- dalších 30 ml suchého červeného vína
- sůl
Smíchejte rajčata, mletou papriku, 30 ml červeného vína, kardamom, muškátový oříšek, hřebíček, skořici, nové koření, chilli a zázvor a nechejte uležet.
Mezitím nakrájejte cibuli na kousky a osmahněte ji na olivovém oleji společně s kousky česneku, dokud nezměknou. Přidejte rajskou směs, vložte čtvrtky kuřete a kurkumu a přiveďte k varu. Zakryjte poklicí a vařte asi 30 minut.
Potom přilijte dalších 30 ml červeného vína a nadále duste 10 až 15 minut. Během dušení odebírejte naběračkou případně nahromaděný tuk na povrchu. Osolte a podávejte nejlépe s etiopskou plackou INJERA nebo se šťouchanými bramborami.
Předcházející tipy :
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.