Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Drcené sklo

Drcené sklo

1.5.2015 - AndreaP.

Nenechte se mýlit názvem, opravdu jsme stále v sekci recepty, ale ...

... Jelikož jsem opět nezklamala a při přípravě oběda, jak je o mě známo, znovu modifikovala recept. Kuřecí kari po gutžarátsku do další (asi už dvacáté) variace. A přitom jsem jen tak náhodou vyrobila něco, co se nedá nazvat jinak, než-li "Drcené sklo" aneb Vyrobte si svoji chilli pastu bez chilli.

Na pastu Drcené sklo smíchejte:

  • 1/2 rozemleté a nebo rozdrcené velké cibule
  • 3 rozdrcené stroužky česneku
  • 1/2 lžičky tlučeného kmínu
  • 1 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 1 lžičku sladké papriky
  • 1/2 lžičky garam masaly a sůl

Zdánlivě se ingredience zdají neškodné. Rozdrcením cibule a česneku s kombinací uvedeného koření však vznikne VELMI pikantní pasta, kterou můžete uzavřít do skleničky a uchovat nějaký ten týden v lednici. Použít se dá třeba jako ochucovadlo omáček na špagety, ale i do masových a zeleninových teplých pokrmů, kterým dodá zaručeně říz.

PS: drcení cibule jsem jednoduše vyřešila lisem na česnek. Cibuli k rozdrcení nejdříve nakrájejte na kousky velikosti stroužku česneku a kousek po kousku vylisujte.

Do pasty použijte vylisovanou cibuli včetně šťávy!!!

reedice *

zdroj foto: fotografie http://pixabay.com

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz