Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Salát s pečenými bramborami, rajčátky a kapary

Salát s pečenými bramborami, rajčátky a kapary

23.2.2015 - AndreaP.

Kuchařská kniha Saláty s láskou - David Bez, ze které je níže uvedený recept, a o které sám autor říká, že "toto není kuchařka" mě na první pohled zaujala hned několika věcmi. První a asi nejzásadnější je její obsah. Jedná se v tomto směru o opravdu netypickou kuchařku pro (nejen) zaměstnané lidi, kteří mají rádi k obědu kvalitní jídlo, které je zasytí, ale nebude jim po něm těžko. Takovým jídlem jsou dozajista různé druhy salátů. Zde jich najdete rovných 260, na každý pracovní den jeden. A jsou to recepty jak klasické, tak exotické, takže si zde vybere úplně každý. Rozdělení podle ročních období je krásný bonus navíc. Druhá věc, která se mi líbí, jsou nádherné fotografie, každá strana - jeden recept, jedna krásná velká fotka. Zde opravdu platí, že jíme také očima. To vše tištěno na kvalitním papíře. Rovněž systém v knize, a sice na začátku knihy rady, jak sestavit salát, jaké nástroje používat, typy zálivek, koření a podobně, kdy následují samotné recepty, kdy se autor již nezdržuje postupy, ale jen vypíše seznam surovin, zcela jistě nenechá nikoho na pochybách, že se jedná, jak už bylo řečeno, o nezvyklou kuchařku. Za zmínku pak jistě stojí také to, že každý recept, přesněji jeho rozpis, je určen pro jednu osobu. A takto bychom mohli pokračovat.

Na ukázku jsem pro vás z této knihy vybrala jeden z těch klasičtějších receptů, a sice

Salát s pečenými bramborami, rajčátky a kapary

Na salát :

  • 100 g rozpůlených nových brambor, uvařených v páře, protřesených s olivovým olejem a najemno nakrájenou petrželkou
  • 200 g rozpůlených třešňových rajčat
  • 1 malá červená cibule, nakrájená na tenká kolečka
  • hrst kaparů
  • 1 malá chilli paprička, nakrájená nadrobno

 

Na zálivku :

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička jablečného octa
  • špetka soli a špetka pepře

 

David Bez : Saláty s láskou

Obědy, které jíme za pracovním stolem, bývají často nepříliš chutné, poměrně drahé, nezdravé nebo stále stejné. David Bez, autor knihy s lákavými fotografiemi, je původem Ital. Zajímá se o to, co má na talíři a ví, že jíme hlavně očima. V knize najdete 260 chutných a zdravých salátů - jeden na každý pracovní den v roce. Rozdělené jsou podle ročních období, na své si příjdou nejen ti, co jedí vše, ale i vegetariáni, vegani, nebo milovníci syrové (raw) stravy... David Bez říká : "Nebudu vás učit vařit - v knize jsou pouze kombinace surovin, z nichž jsem saláty připravoval a které jsem pak s chutí snědl."

Slovart, 304 stran, 399 Kč

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz