A zde slibovaný recept paní Evy Francové - Kuchařky ze Svatojánu, kdy rozhovor s autorkou stejnojmenné kuchařky naleznete zde.
Řepné brownies
- 500 g červené řepy
- 3 lžíce medu
- 100 ml oleje
- 250 ml uvařené melty
- 3 lžíce jablečné přesnídávky
- špetka soli
- 300 g pohankové mouky
- 50 g kokosu
- 70 g karobu
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 50 g sušených brusinek
- 50 g směsi vlašských ořechů, mandlí a švestkových jader
- 20 g třinového cukru
V jedné míse smícháme 500 g uvařené a najemno nastrouhané červené řepy, 3 lžíce medu, 100 ml oleje, 250 ml uvařené melty, 3 lžíce jablečné přesnídávky a špetku soli. Ve druhé promícháme 300 g pohankové mouky, 50 g kokosu, 70 g karobu a 2 lžičky kypřicího prášku. Obsah obou mis smícháme, rozprostřeme do vymaštěného pekáčku vysypaného kokosem a pečeme na 180 stupňů. Po 15 minutách pečení povrch posypeme 50 g směsi nahrubo roztlučených vlašských ořechů, mandlí, švestkových jader a 20 g třtinového cukru, mírně rukou zatlačíme do těsta a dopečeme ještě asi 20 minut.
(fotografie - archiv paní Evy)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.