Babinet.cz  /  Magazín  /  Styl  /  Lahodné zahřátí do podzimních plískanic

Lahodné zahřátí do podzimních plískanic

10.10.2014 - redakce Babinet.cz

Skončilo léto a podzimní vlhko a chlad nám opět začaly znepříjeňovat život. Nejlepší doba na to se ohřát něčím dobrým, A tento nejvhodnější okamžik pro vstup na trh si vybrala společnost Premier Wines & Spirits pro novou značku Baron Hildprandt.

Tato unikátní lihovina z českého ovoce s chutí a vůní hrušek, švestek a malin se vyrábí v historické palírně v Blatné v jižních Čechách. Inspirací pro její vznik byly prvotřídní destiláty, které se v tamním lihovaru připravují už od dob jeho zakladatele, barona Františka Hildprandta. „Přicházíme na trh s ryze českou specialitou, která má nejen vysokou kvalitu, vyrábí se z ovoce od ověřených dodavatelů z jižních Čech, ale hlavně má svůj zajímavý emotivní příběh,“ uvedl generální ředitel firmy Richard Švéda.

Baron Hildprandt je výsledkem kombinace stařeného destilátu, vody a extraktu ze sušeného ovoce a to hrušky, švestky a maliny. Pro přípravu destilátu se používá ovoce od ověřených dodavatelů z ovocných sadů v Chelčicích a Lhenicích a dvoustupňová kotlíková destilace. Pro staření se vybírá jen ten nejkvalitnější destilát, který dále leží jeden rok v sudech z českého dubu. Voda, která se používá, pochází z vlastních, 35 metrů hlubokých blatenských studní. Prochází demineralizací, proto se hotový nápoj nemusí vymražovat. Přírodní aroma vzniká macerací zralého sušeného ovoce, které se nakládá do 62 procentního destilátu. Výsledný nápoj, po smíchání destilátu, vody a macerátu, se pak ještě dva až tři měsíce dostařuje opět v sudech z českého dubu.

Přírodní specialita s rafinovanou chutí a intenzivní ovocnou vůní Baron Hildprandt se vyrábí v Zámeckém ovocném lihovaru Blatná pod přísným dohledem prezidenta Unie destilatérů Václava Šitnera, odborníka na oceňování a výrobu destilátu a lihovin.

Zámecký lihovar naproti svému vodnímu zámku v Blatné založil baron František Hildprandt v roce 1885. Osud jeho rodu se pak ubíral doslova podle kréda, které je vepsáno do rodového erbu. „Přes překážky ke slávě“. V polovině minulého století přišla rodina Hildprandtů o všechen majetek a byla z Čech násilně vystěhována. Nějakou dobu žila v Etiopii, později v Německu a do Blatné se členové rodu Hildprandtů vrátili až na začátku devadesátých let. „Všichni si uvědomujeme, že cesta za úspěchem je komplikovaná a plná překážek, stejně jako osud rodu Hidprandtů. Proto bychom si přáli, aby si lidé nejen při oslavách vychutnali výjimečný nápoj mimořádně jemné chuti, aby si zkrátka spojili nápoj Baron Hildprandt s úspěchem“, vysvětlil Švéda.

Ti z Vás, kteří by rádi novinku ochutnali, ji mohou hledat na nápojových lístcích vybraných restaurací, nebo v síti vybraných velkoobchodů a prodejen Makro.

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz