Babinet.cz  /  Magazín  /  Styl  /  Italsko-moravský venkov v Praze

Italsko-moravský venkov v Praze

3.7.2014 - redakce Babinet.cz

Milovníci italských sýrů a dalších lahůdek by nyní měli zvýšit svou pozornost! V Praze se v těchto dnech oficiálně otevřela další prodejna La Formaggeria Gran Moravia. Stejně jako v ostatních pobočkách, které dnes nalezneme ve většině velkých měst v naší republice, dostaneme i zde kvalitní suroviny z českého mléka, za velmi zajímavé ceny. Pokud ještě tyto prodejny neznáte, určitě to svou návštěvou v co nejbližší době napravte. Garantujeme vám, že s prázdnou rozhodně odcházet nebudete.

V nabídce prodejen "La Formaggeria Gran Moravia" najdete všechny sýry jako jsou Gran Moravia, Verena, Provolone, vedle dalších nejlepších italských sýrů jako Mozzarela, Asiago, Grana Padano, Gorgonzola, Pecorino, Taleggio nebo Parmiggiano Reggiano a všechny další ingredience italské kuchyně jako italská vína, těstoviny, uzeniny, sušená rajčata a další lahůdky. „Efektivní organizace nám umožňuje výrazně snížit náklady, zároveň ale zachovat tu nejvyšší kvalitu. A právě tento benefit chceme poskytnout spotřebiteli,“ říká Roberto Brazzale, prezident skupiny Brazzale.

Atraktivní součástí nabídky je řada mléčných výrobků "Čerstvé z naší sýrárny”. Je to skupina čerstvých výrobků vlastní výroby, které každý den dodává samostatné oddělení moravské sýrárny přímo do speciálně pro ně určené lednice.  Výrobky jako ricotta, mozzarella, giuncata, caciotta, vážené čerstvé máslo, mléko, jogurty a ochucená syrovátka představují v České republice opravdu jedinečnou nabídku. Zákazníci si tak mohou dopřát tyto čerstvé produkty již druhý den od výroby. Skutečnými prodejními hity stále zůstávají sýr Gran Moravia a čerstvé máslo, obojí čerstvě porcované přímo na prodejně.

Sýrárna v hanácké Litovli patří do skupiny  Brazzale. V Litovli se tak skloubila kvalitní italská technologie, moderní pojetí sýrařské tradice a unikátní chuť s kvalitou moravského chovatelství a s fortelem tuzemských sýrařů.  Jiří Nikl, generální ředitel společnosti Orrero, dodává: “Velmi také dbáme na šetrný přístup ke zdrojům i k životnímu prostředí, o čemž svědčí i propočet tzv. vodní stopy sýru Gran Moravia, Water footprint. V současnosti jsme na pátém místě, co se množství zpracovaného mléka v České republice týče.“

První prodejna La Formaggeria Gran Moravia byla otevřena v Olomouci v roce 2007. Během následujících let přibyly obchody v několika větších městech po celé republice. Kromě Olomouce lze v současné době zavítat do prodejny La Formaggeria Gran Moravia v Českých Budějovicích, Hradci Králové, Liberci a Ostravě. Tři obchody jsou otevřeny také v Brně. V hlavním městě se od června 2014 nachází již čtvrtá prodejna La Formaggeria Gran Moravia. Nově se totiž otevřela prodejna v pražském Florentinu. O významu sítě prodejen a jejich oblibě mezi spotřebiteli svědčí i to, že každá druhá koruna z tuzemských tržeb Orrero přichází právě z této vlastní maloobchodní sítě. „Naše výrobky jsou vhodné pro každodenní stravu, jsou lehké, zdravé a nenáročné na přípravu. Češi jsou vzdělaní, pozorní a zvědaví a reagují opravdu velmi pozitivně a s důvěrou na naše nabídky plné chutí. S tímto projektem jsme velmi spokojeni a budeme pokračovat v otvírání dalších prodejen po celé České republice,” doplňuje Roberto Brazzale. Hlavní myšlenkou konceptu La Formaggeria Gran Moravia je nabídnout zákazníkům vysoce kvalitní a zároveň cenově dostupné produkty formou přímého prodeje, neboť mléčné produkty ihned putují od výrobce z Litovle do prodejen.


 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz