Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Oříškové muffiny

Oříškové muffiny

30.5.2018 - AndreaP.

Muffiny si získávají čím dál větší oblibu. A není se co divit. Existuje mnoho variant a ochucení, kdy do nich můžeme dát prakticky cokoliv. Dle zvolených přísad nám pak vznikne buď sladká, případně slaná varianta. Svou velikostí, kdy je to moučník tzv. "do ruky",  je ideální pro různé příležitosti, ale hlavně jako svačiny pro děti. Dnes vám přináším recept babinetky Evajs na oříškové mufiny. Jejich nesporná výhoda spočívá v rychlé přípravě a nenáročnosti. A jelikož jak už bylo zmíněno jejich obliba roste, budeme se k nim určitě vracet, přinášet  další inspirace  a v neposlední řadě vám pak dole připomenu pár receptů na mufiiny již zveřejněné dříve. Tak pojďme na to.

 

Potřebujeme

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1/2 kypřícího prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • oříšky na ozdobení
  • nalámaná čokoláda, rozinky( nemusí být )

 

V míse společně promícháme polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. V druhé míse pak rozšleháme vejce s mlékem a olejem, toto pak přidáme do sypké směsi a krátce promícháme. Přidáme do těsta nasekané ořechy, můžeme i nalámanou čokoládou nebo rozinky, zde opravdu můžeme dát cokoliv, prostě kdo má co rád. Plníme do 3/4 formiček (použijeme buď speciální plech na muffiny, pokud nemáme, tak dobře poslouží i papírové košíčky, ale musíme dát alespoň dva do sebe pro zpevnění) a ozdobíme půlenými jádry oříšků. Muffiny při pečení dost nabydou, proto neplníme až po okraj.
Pečeme v rozehřáté troubě cca na 180 stupňů asi 20 - 25 minut.

Pokud i vy milujete muffiny, doporučuji také vyzkoušet

kávovo-ořechové a kávovo-čokoládové muffiny

ovesné muffiny s jahodami

rybízový muffin

kávové muffiny s nugátovou čokoládou

Na závěr nezbývá než popřát, ať vám muffiny chutnají. Hrnek kávy (či čaje), muffin do ruky a relax může začít.

 

(foto Evajs)

 

Vaše názory

Další recepty

  • Jednoduchá švestková povidla

    Švestek se letošní léto urodilo opravdu velké množství, tak proč nezkusit také švestková povidla. V zimě se nám pak budou hodit třeba do...

  • Grilované meruňky s vanilkovým přelivem

    Ještě stále nekončí grilovací sezóna, kdy obzláště horké počasí k tomuto přímo vybízí. Dnes ale nebudeme grilovat ani maso, ryby, klobásky či...

  • Neodolatelný čokoládový dort

    Čokoláda je bezesporu nejpopulárnější "sladkost" na světě. A my si dneska uděláme z této dobroty dort. Potřebujeme : 200 g kvalitní...

  • Houbománie vítězí

    Houbařská sezóna ještě stále trvá. Snad každý houbař si přijde na své. Stačí vzít košík a jít téměř kamkoliv do lesa. Náruživí houbaři vyrážejí...

Náš tip