Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Losos ve smetanové omáčce

Losos ve smetanové omáčce

19.2.2017 - Redakce Babinet
  • Několik porcí lososa
  • 3dl bílého vína (možno nahradit vývarem)
  • Šlehačka tekutá (možno nahradit méně tučnou smetanou na vaření)
  • Sůl, pepř
  • Čerstvé bylinky podle vlastního výběru dala jsem libeček, zelenou petrželku a pažitku
  • Lžíce másla
  • Lžíce hladké mouky (kdo nechce zahušťovat, tak nepotřebuje)
  • Na dno zapékací misky rozprostřeme čerstvé bylinky. Porce lososa osušíme, osolíme, opepříme a položíme na bylinky. Zalijeme bílým vínem nebo vývarem, nebo oboje zkombinujeme. Pečeme na přibližně 180°C asi 20 minut zakryté. Když je losos upečený, vyjmeme jej na talíř, výpek scedíme do kastrolku. Přidáme do něj lžíci másla a povaříme.  Hladkou mouku rozmícháme v trošce vody a výpek zahustíme, nakonec přidáme tekutou šlehačku nebo smetanu na vaření a všechno dobře provaříme. Touto omáčkou přeléváme upečeného lososa. Omáčku je možné uvařit i bez zahušťování moukou, bude ale řídká.

     

    (reedice)

    Vaše názory

    Další recepty

    • Maková buchta s ovocem

      Rychlá buchta ke kávě či čaji, která díky použitému ovoci a náplni bude vždy chutnat trošku jinak. Potřebujeme : 6 žloutků 300 g...

    • Lehký těstovinový salát s tuňákem

      Recept pro vás opět připravila kuchařka, autorka kuchařek a moderátorka Vendy spolu s desetibojařem Jirkou Sýkorou. K  výrobě tohoto chutného...

    • Salát z čočky, paprik, divokých bylin a Gorgonzoly

      Sýry mají v Itálii dlouho tradici a jsou neoddělitelnou součástí její světově oblíbené kuchyně. Hlavním regionem pro jejich výrobu je severní...

    • Výborná domácí salámová pizza

      Upečte si s námi výbornou domácí salámovou pizzu, kterou jistě ocení každý muž. Na 4 menší pizzy budeme potřebovat: 250 g hladké...

    Náš tip