Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Losos ve smetanové omáčce

Losos ve smetanové omáčce

19.2.2017 - Redakce Babinet
  • Několik porcí lososa
  • 3dl bílého vína (možno nahradit vývarem)
  • Šlehačka tekutá (možno nahradit méně tučnou smetanou na vaření)
  • Sůl, pepř
  • Čerstvé bylinky podle vlastního výběru dala jsem libeček, zelenou petrželku a pažitku
  • Lžíce másla
  • Lžíce hladké mouky (kdo nechce zahušťovat, tak nepotřebuje)
  • Na dno zapékací misky rozprostřeme čerstvé bylinky. Porce lososa osušíme, osolíme, opepříme a položíme na bylinky. Zalijeme bílým vínem nebo vývarem, nebo oboje zkombinujeme. Pečeme na přibližně 180°C asi 20 minut zakryté. Když je losos upečený, vyjmeme jej na talíř, výpek scedíme do kastrolku. Přidáme do něj lžíci másla a povaříme.  Hladkou mouku rozmícháme v trošce vody a výpek zahustíme, nakonec přidáme tekutou šlehačku nebo smetanu na vaření a všechno dobře provaříme. Touto omáčkou přeléváme upečeného lososa. Omáčku je možné uvařit i bez zahušťování moukou, bude ale řídká.

     

    (reedice)

    Vaše názory

    Další recepty

    • Bramborové knedlíky

      Je leden, a většina z nás je v období odlehčeného stravování. Na druhou stranu zahřešit si je lidské, a takové vepřo-zelo a bramborový knedlík,...

    • Cibule proti kašli

      Všude píší, že se na nás řítí chřipková epidemie. Když se rozhlídnu kolem sebe, věřím tomu. Jak se takovému neduhu bránily už naše babičky? Co...

    • Tvarohovo ananasový koláč

      Máte rádi kombinaci tvarohu a lahodného ovoce? Pak je pro vás tento moučník to pravé. Potřebujeme : 150 g měkkého tvarohu 6 lžic...

    • Masopustní koblihy

      Nadýchané plněné koblihy, kdo by jim odolal? Suroviny: 500 g polohrubé mouky 80 g moučkového cukru 70 g másla pokojové teploty ...

    Náš tip