Dušená roštěná na pivě Master se špekovými knedlíky
Suroviny pro 4 osoby:
800 g roštěnce, sůl, olej, 100 g kořenové zeleniny, 1 ks cibule, cukr, 30 g hladké mouky, 6 dcl základního vývaru z bílých kostí, citrón, rajčatový protlak, 2 dcl piva Master tmavý, nové koření, pepř celý, máslo
Jednotlivé plátky masa nakrájené z nízké strany očištěného roštěnce mírně naklepeme, osolíme a rychle opečeme na části oleje po obou stranách. Nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a drobně nakrájenou cibuli osmahneme dočervena na zbylém oleji (po částečném osmahnutí přidáme trochu cukru, aby zelenina lépe červenala), směs zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme prochladlým vývarem, rozšleháme a uvedeme do varu. Do připraveného základu vložíme opečenou roštěnou, přidáme citrón, rajčatový protlak, pivo Master, 2-3 zrnka nového koření a celého pepře a za občasného míchání dusíme. Ke konci dušení šťávu dle potřeby dochutíme solí (cukrem), procedíme a zjemníme kouskem másla.
K dobrému jídlu patří dobré pivo!
Master Tmavý 18°
Charakteristika:
Slad plzeňský (světlý)
Slad bavorský (tmavý)
Slad karamelový
Slad pražený
Barevný slad
Obsah alkoholu: 7,0 %
Hořkost (MJH): 34
Barva (EBCj): 120
Master Tmavý je pivo plné karamelové chuti s vyšší hořkostí a tmavé barvy. Obsah alkoholu 7 % obj. a původního extraktu 18 % spolu s aromatickými látkami ze směsi karamelového, bavorského a barevného sladu dávají tomuto speciálu neobvyklou plnost chuti a vůně s velmi osobitým charakterem.
Další recept s pivem Master neleznete ZDE
Další recepty
-
Rybí karbenátky se sýrem. Za málo peněz skvělá hostina
Karbenátky jsou oblíbeným pokrmem v mnoha rodinách, jelikož jejích příprava je snadná,...
-
Rozhuda - tvarohová pomazánka s pažitkou našich babiček
Rozhuda je jednoduchá a přitom velice chutná pomazánka z tvarohu a pažitky. Jedná se o staročeský recept,...
-
Jednoduchý domácí chléb jen ze čtyř surovin, který provoní váš byt
Má babička vždy říkala, že chléb je dar, a že na chleba se těžce pracuje. Jsou to moudré věty a platí i...
-
Domácí rebarborový sirup. Příjemná chuť a nádherná barva
Máte doma na zahrádce rebarboru, a už nevíte, co z ní připravit? Poradíme vám. Vyzkoušejte...
Oblíbené recepty
- Tvarožník nejen na neděli. Minimum těsta a vysoká vrstva tvarohové náplně
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
- Čertovské řízky mají šmrnc a pikantní chuť. Pivo je nezbytný doplněk!
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)