1 kg červeného rybízu 500 g želírovacího cukru 1/4 lžičky mleté skořice špetka mletého zázvoru špetka mletého hřebíčku odlivka koňakuRybíz omyjeme a necháme důkladně okapat. Plody vidličkou rozmačkáme a našleháme v mixéru. Citron přelijeme horkou vodou, osušíme, okrájíme z něj tenkou kůru a vymačkáme. Rozmixované rybízové plody smícháme s citronovou šťávou a kůrou, cukrem a kořením. Kvedlačkou mícháme směs až do rozpuštění cukru. Do směsi zamícháme koňak nebo jiný alkohol. Kompotem plníme láhve a uzavřeme je. Kompot necháme asi 2-3 týdny odležet v ledničce. Je vhodný jako příloha ke grilovaným či pečeným rybám a divočině.
-
Počasí venku láká ke grilu. Připravte si nejlepší grilovaná žebírka s hořčičnou omáčkou
Grilovaná žebra jsou stále oblíbenější. Proč na ně tedy chodit pouze do restaurace, když si neskutečně...
-
Tvarožník nejen na neděli. Minimum těsta a vysoká vrstva tvarohové náplně
Zvažujete, co dobrého si upéct k nedělní kávě? A přitom máte rádi jednoduché koláče na...
-
Kuřecí křidélka na grilu. Klasika, která se nikdy neomrzí
Máme tady slunečný pátek, a před námi je opět víkend. A jelikož nynější dny...
-
Nadýchaný hrníčkový perník. Jednou vyzkoušíte a už nikdy neodoláte!
Perník je na přípravu velmi rychlý, a co se náročnosti týče, řadí se mezi ty...
Oblíbené recepty
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
- Vynikající rychlý jablkový dezert pro chvíle všední i sváteční
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)