Babinet.cz  /  Recepty  /  Labužnické pečené a flambované kuře

Labužnické pečené a flambované kuře

15.11.2006 - Redakce Babinet
1 kuře, 3 lžíce oleje, 70 g másla, hruškový kompot, 4 lžíce smetany, 50 g ořechových jader, 4 lžíce brandy, 1 lžička worcesteru, sůl, pepř Očištěné a rozporcované kuře osolíme, opepříme, zakapeme olejem a necháme asi 1 hodinu odležet v chladu.

Pak je v oleji ze všech stran rychle osmahneme. Potřeme máslem, dáme do ohnivzdorné misky a doměkka v troubě upečeme. Občas podléváme a častěji přeléváme vypečenou šťávou.
Mezitím pokrájíme hrušky a v rozmixujeme je. Pak hmotu ochutíme worcesterem, přidáme vypečenou šťávu z kuřete a smetanu a dobře promícháme.
Do vzniklé omáčky vložíme porce kuřete a prohřejeme. Nadrobno nasekané ořechy osmahneme dozlatova, sejmeme z ohně, zalijeme ohřátým brandy, zapálíme a hořící nalijeme na porce kuřete přelité hruškovou omáčkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz