Babinet.cz  /  Recepty  /  Kuře s artyčoky na pánvi

Kuře s artyčoky na pánvi

27.8.2006 - Redakce Babinet
  • 4 vykostěná kuřecí prsíčka
  • 400 g konzervovaných artyčoků
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 červené cibule
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1,5 dl suchého vína
  • 1,5 dl kuřecího vývaru
  • 2 lžičky hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá petrželka na ozdobu
Kuřecí prsíčka opepřete a osolte podle chuti. Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci másla, přidejte kuře a osmahněte po obou stranách 4-5 minut do nazlátlé barvy. Kuře pak vyjměte z pánve. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky, smíchejte s citronovou šťávou a směs přidejte do pánve. Smažte na mírném plamenti 3-4 minuty, až cibule začne sklovatět. Vraťte do pánve porce kuřete, přidejte víno a vývar, přiveďte k varu, přikryjte pokličkou a na mírném plameni vařte 30 minut. Kuře vyjměte z pánve a udržujte teplé. Šťávu uveďte do varu a na prudkém plameni povařte 5 minut. Zbývající mouku smíchejte s máslem. Stáhněte pod pánví plamen na minimum a lžící přidávejte směs mouky s máslem a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Přisolte a opepřete, přidejte srdíčka artyčoků překrojená napůl a vařte další 2 minuty. Omáčku přelijte přes kuře a podávejte ozdobené sekanou petrželkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz