Babinet.cz  /  Recepty  /  Guiso de las bodas de Camacho neboli Svatební hrnec

Guiso de las bodas de Camacho neboli Svatební hrnec

21.5.2006 - Redakce Babinet
  • 1 celé kuře
  • 200 g šunky
  • 200 g strouhanky
  • stonek petržele
  • olivový olej
  • 2 vajíčka
  • cibule
  • rajče
  • sklenka bílého vína
  • sklenka vody
  • 200 g mandlí
  • kousek chleba
  • špetka šafránu
  • špetka sladké papriky
  • muškátový oříšek
Na kousky nakrájené kuře vložíme do vroucího oleje a opékáme do zlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou cili a také ji opečeme, přidáme víno a vodu tak, aby byly kousky kuřete pokryty a necháme dusit. V připraveném hrnci nebo hmoždíři roztlučeme mandle, muškátový oříšek a smícháme je s rozdrobeným chlebem, šafránem, paprikou a přidáme do hrnce ke kuřeti. Necháme vařit, aby bylo maso úplně měkké. Mezitím si připravíme rozšlehaná vajíčka, strouhanku, petrželku a na kostičky nakrájenou šunku a uválíme z nich kuličky, které osmahneme na oleji. Z lisovaného česneku, nadrobno nakrájené cibule a rajčete připravíme hrubou salsu, kterou společně s opečenými kuličkami vložíme ke kuřeti a deset minut povaříme. Podáváme v kameninovém džbánu, ze kterého nabíráme jídlo naběračkou do hlubokých talířů. Doporučuje: Španělsko.info

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz