Babinet.cz  /  Recepty  /  Vepřové kostky na žampionech

Vepřové kostky na žampionech

9.1.2006 - Redakce Babinet
  • 760 g vepřové kýty nebo krkovičky
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • 2 vejce
  • 2 lžíce máčeného škrobu
  • 2 cibule
  • 1 pórek
  • 5 čerstvých nebo naložených
  • žampionů
Zálivka:
  • 2 lžíce dezertního vína
  • 1/2 lžičky cukru
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • Glutasol
  • 1 lžička škrobu
  • 4 lžíce hovězího vývaru
Vepřové maso nakrájíme na kostky, smísíme s vejci, solí a škrobem a necháme asi 15 minut odležet. Do pánve dáme rozehřát olej a maso v něm prudce opečeme. Mícháme vidličkou, aby se jednotlivé kostky neslepily. Dále do oleje přidáme na kostky nakrájenou cibuli a pórek, na plátky nakrájené žampiony a asi 2 minuty opékáme. Nakonec zalijeme připraveným zálivem, který jsme patřičně promíchali. Klademe na předehřáté talíře.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz