Babinet.cz  /  Recepty  /  Bažant na hroznovém víně s ořechy

Bažant na hroznovém víně s ořechy

21.9.2006 - Redakce Babinet
  • 1 bažant
  • 750 g hroznového vína
  • 100 ml sladké smetany
  • 30 g cukru
  • 30 ml brandy
  • 100 g jader vlašských ořechů
  • 50 g másla
  • sůl
Ořechová jádra spaříme a oloupáme. Očištěného bažanta osolíme, dáme do hlubšího hrnce na rozehřáté máslo a opečeme. Pak přidáme ořechová jádra pokrájená na poloviny a šťávu z 500 g prolisovaných hroznů. Přilijeme smetanu, brandy, přidáme máslo a sůl. Přikryjeme pokličkou a dusíme půl hodiny. Cukr dáme na malou pánev, zalijeme jej nepatrně vodou, aby zvlhl, a necháme vařit na mírném plameni. Jakmile zezlátne a začne vonět, přilijeme lžíci vody, krátce povaříme a karamel přilijeme do hrnce s bažantem. Znovu přikryjeme pokličkou a bažanta udusíme doměkka. Pak jej vyjmeme a dáme do trouby ogrilovat, aby získal pěknou barvu. Na předehřáté míse obložíme hotového bažanta bobulemi omytého vína. Omáčku ještě trochu povaíme, procedíme a nalijeme na bažanta.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz