Babinet.cz  /  Recepty  /  Treska na smetaně s kapary

Treska na smetaně s kapary

23.1.2007 - Redakce Babinet
  • 4 větší řezy z tresky (nebo více menších)
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 3 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 2 hřebíčky
  • pepř
  • sůl
  • 4 snítky petrželové natě
  • 4 lžíce octa
  • 2 lžíce másla
  • 400 g smetany
  • 4 lžíce malých kaparů
  • 2 žloutky
  • pár kapek worcesterové omáčky
Očištěnou tresku potřeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a uložíme do chladna. Do 1 litru vody přidáme dvě oloupané a na čtvrtky nakrájené cibule, hřebíček, petrželovou nať a necháme 15 minut mírně povařit. Z vývaru odebereme 1/4 l, přidáme ocet a vaříme dalších 8 minut. Zbylou cibuli nakrájíme najemno a mírně ji na másle podusíme. Přidáme 1/4 l čistého vývaru, smetanu a vaříme bez pokličky 8 minut. Vznikne nám smetanová omáčka. Rybu vložíme do připraveného vývaru s octem, zmírníme plamen, hrnec přikryjeme pokličku a vaříme dalších 8 minut. Do odstavené smetanové omáčky vmícháme kapary a žloutek. Ochutíme solí, pepřem a worcesterovou omáčkou. Podáváme s bramborem posypaným petrželkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz