Babinet.cz  /  Recepty  /  Brukev po švýcarsku

Brukev po švýcarsku

5.1.2007 - Redakce Babinet
1 kg brukve, sůl, 1 svazek petrželky, 2 lžíce jemně rozdrobené nivy, 60 g másla pokojové teploty Brukev oloupáme, opereme, rozpůlíme a rozkrájíme na nepříliš tenké plátky. V osolené vroucí vodě je pod pokličkou 10 až 12 minut vaříme doměkka, ale dáme pozor, aby se brukev nerozvařila.
Mezitím opereme petrželku a necháme ji okapat. Pak ji nakrájíme najemno a vmícháme spolu s nivou do změklého másla.
Okapanou brukev rozdělíme na předehřáté talíře, na každou porci navršíme kopeček ochuceného másla a ihned podáváme.

TIP: Hodí se jako příloha k řízkům, minutkám k vařeným novým bramborám apod.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz