Babinet.cz  /  Recepty  /  Salát z červeného zelí, pórku a hrušek

Salát z červeného zelí, pórku a hrušek

19.9.2006 - Redakce Babinet
  • 300 g červeného zelí
  • 2 střední pórky
  • 3 zralé hrušky
  • lžíce citrónové šťávy
Zelí omyjeme, odstraníme žebra a jemně nakrájíme. Přelijeme vařící slanou vodou a 2-3 minuty v ní necháme táhnout. Poté scedíme. Pórky šikmo nakrájíme na kousky v délce do 3 cm. Ve slané vodě je 3 minuty předvaříme, na sítu prolijeme studenou vodou, aby si zachovaly barvu a necháme okapat. Oloupané hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na plátky. Zakapeme citrónovou šťávou. Všechny přísady promícháme a podáváme s pepřovou zálivkou k vepřové pečeni.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz