5 paprik různé barvy, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř
Celé papriky grilujeme na grilu nebo pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, až se na slupce vytvoří puchýře. Pak je necháme vychladnout, oloupeme, zbavíme semen a přepážek a nakrájíme na proužky.
Olej, ocet, lisovaný česnek, sůl a pepř smícháme a touto směsí přelijeme papriky.
Necháme uležet v chladničce a podáváme ke grilovanému masu.
-
Tradiční selský tatarák s olomouckými tvarůžky
Olomoucké tvarůžky jsou moravským zrajícím sýrem, který se vyrábí z...
-
V jednoduchosti je krása! Připravte si zelný salát s jablky
Zelí je významnou součástí našich kuchyní a nabízí mnoho možností, jak ho...
-
Tento osvěžující nepečený dezert zvládne každý! Zakysanka s jahodami nikdy nezklame
V obchodě i na trzích jsou již k dostání šťavnaté červené jahody, což je ideální doba...
-
Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
Před námi je květen, což znamená, že už zítra je tady 1.máj, což je nejen svátek práce, ale...
Oblíbené recepty
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)