Babinet.cz  /  Recepty  /  Okurková omáčka

Okurková omáčka

3.7.2006 - Redakce Babinet
  • 1 střední cibule
  • 5 středních sterilovaných okurek
  • smetana nebo šlehačka
  • olej
  • mouka
  • sůl
  • máslo
  • masox
Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky a půlku kostky masoxu. Přikryté podusíme asi půl hodiny za občasného podlévání nálevem z okurek. Šlehačku nebo smetanu rozkvedláme s moukou a přidáme. Za stálého míchání přivedeme k varu. Na závěr vmícháme do hotové omáčky lžičku másla pro zjemnění chuti. Podáváme nejlépe s brambory (lépe vařené ve slupce) a vařenými vejci nebo vařeným hovězím masem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz