Babinet.cz  /  Recepty  /  Hermelínový plášť /vskutku královské/

Hermelínový plášť /vskutku královské/

25.4.2006 - Redakce Babinet
  • 600 g oloupaného chřestu
  • 400 ml bílého vína
  • 240 g hermelínu
  • 20 g jáhel
  • 1 cibule
  • 4 lžíce sekaného kerblíku
  • sůl
Celé stonky chřestu povařte 5 minut ve vodě. Sceďte. Do hrnce dejte nakrájený hermelín s cibulí, jáhly, víno a povařte asi 5 minut. Vše rozmixujte a dle chuti osolte. Omáčkou zalijte horké stonky chřestu a posypte kerblíkem. Tip: Nemáte-li jáhly, vynechejte je a rozmíchejte v troše omáčky lžíci mouky, kterou přidejte ke konci varu za stálého míchání ke zbytku omáčky. Míchejte do zhoustnutí. Recept převzat z kuchařky Lenky Požárové "Což takhle dát si.. chřest".

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz