Babinet.cz  /  Recepty  /  Játrová paštika domácí

Játrová paštika domácí

19.2.2007 - Redakce Babinet
  • 300 g telecích jater
  • 2 žloutky
  • 2 žemle
  • asi 1/16 l mléka
  • 40 g másla
  • 1 malá cibule
  • sůl
  • 2 bílky
  • 1 lžíce strouhanky
Játra jemně umeleme, přidáme žloutky, prolisované nebo umleté žemle, předem namočené v mléce, másla, strouhanou cibuli, sůl. Nakonec vmícháme dobře ušlehaný sníh z bílků a trochu strouhanky. Míšeninu dáme do tukem vymazané chlebíčkové formy, postavíme ji do pekáče s vodou a v troubě pečeme. Podáváme s brambory nebo mažeme na chléb.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz