Babinet.cz  /  Recepty  /  Plněné broskve

Plněné broskve

25.9.2006 - Redakce Babinet
  • 55 g nesoleného másla
  • 6 velkých broskví
  • 25 g umletých mandlí
  • 55 g nahrubo drcených sušenek amaretti
  • 1 lžíce likéru Amaretto
  • 1/2 lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 1 lžička kakaového prášku
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 225 ml polosuchého bílého vína
Zapékací misku vymažte máslem, broskve rozkrojte na poloviny a pecky vyjměte. Z dutiny uvnitř broskve vydlabeme ostrým nožem trochu dužniny a uschováme. Do misky s dužninou přidáme mandle, sušenky, likér, citronovou kůru a polovinu másla a rozmačkáme vidličkou. Směsí naplníme broskve a narovnáme je do zapékací misky. Broskve posypeme kousky zbývajícího másla, kakaovým práškem a moučkovým cukrem. Zalijeme vínem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 30 minut, dozlatova. Ihned podáváme. Tip: vhodnější jsou broskve bílé, neboť jsou šťavnatější a sladší. Ať už použijete broskve bílé nebo žluté, dbejte na to, aby byly zcela zralé.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz