Babinet.cz  /  Recepty  /  Eliščiny perníčky

Eliščiny perníčky

26.11.2006 - Redakce Babinet
Asi 50 kousků: 270 g moučkového cukru, 3 bílky, 1 lžíce skořice, strouhaná kůra z půlky citronu, 1 lžička citronové šťávy, 50 g kandované citronové kůry, 50 g kandované pomerančové kůry, 270 g mletých mandlí 50 oplatek na pečení o průměru 4 cmMoučkový cukr a bílky dáme do mísy. Ručním mixérem s metlou vyšleháme na nejvyšší stupeň, až vznikne hustá pěna.
Skořici, citronovou kůru a šťávu, kandovanou kůru a mandle vmícháme pečlivě do bílkové hmoty.
Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia. Plech vyložíme oplatkami. Na každý oplatek dáme necelou lžíci těsta. Pečeme asi 20 minut.
Těsto můžeme natřít i na velké oplatky a po upečení a vychladnutí pilovým nožem nakrájet.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz