4 bílky, 250 g pískového cukru, z toho se polovina svaří na niť, 125 g kokosu, 6,5 dkg Mišutky (nebo kukuřičné strouhanky) - na zahuštění
Ušleháme bílky s polovinou cukru do tuha , přidáme horký svařený cukr a lehce vmícháme kokos a Mišutku . Takto získanou masu dáme do zdobičky nebo do silnějšího igelitového pytlíku, ustřihneme jeden roh a stříkáme hromádky na plech vyložený pečícím papírem. Hromádky se neroztékají a můžeme je ozdobit rozinkou nebo oříškem. Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě na cca 180 stupňů. Jsou hotové, když začnou zlátnout. Na plechu necháme trošku vychladnout, aby se nám při sundávání nelámaly. Necháváme je v chladu ležet do druhého dne.
Svařování cukru na niť: cukr dáme do malého rendlíčku, zalijeme trochou vody ( ne moc, jinak by se to muselo dlouho vařit - cca 0,20 - 0,25 ml ), zamícháme a za stálého míchání dáme vařit.
Poznámka: Cukr je svařený tehdy, když se voda odpaří a za vařečkou se dělá pěšinka . Nebo to můžete zkusit tak, že se nepatrně a velmi rychle dotkneme ukazováčkem cukru na vařečce, k ukazováčku přiložíme palec a oba prsty od sebe odtáhneme. Pokud se mezi odtaženými prsty tvoří z cukru souvislá niť, je to hotové. Nelekejte se složitého popisu, ve skutečnosti je to velmi jednoduché, rychlé a hlavně úžasně jedlé.
Recept pochází z webu bezlepkovadieta.cz. Navštivte Poradenské centrum pro celiakii a bezlepkovou dietu.
-
Kuřecí kari s ananasem: Exotická symfonie chutí na talíři
Představte si kulinářský výlet do exotických krajin, aniž byste museli opustit pohodlí domova. Tento recept...
-
Milujete rychlý fast food? Kuřecí stripsy krok za krokem zvládne hravě doma i začátečník
Jak se všeobecně ví, muži dokážou v kuchyni leckdy kouzlit, ne nadarmo je většina šéfkuchařů...
-
Chalupářský boršč: Selská pochoutka s klobásou
Boršč je hustá polévka, která patří k ruské, ukrajinské i polské klasické...
-
Rybí filé na česneku. Rychlý a snadný pokrm, který ocení i děti
Ryby jsou nezbytnou součástí jídelníčku každého člověka, což je věc již všem známá....
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)