Na 50 kusů: 120 g pšeničné mouky, 120 g pšeničné celozrnné mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 80 g ovocného cukru, 1 vejce, 1/2 lžičky skořice, špetka mletého hřebíčku, špetka mletého nového koření, špetka kardamomu, 120 g studeného másla, 3 lžíce mléka
Mouku smícháme na válu s práškem do pečiva a s cukrem. Vejce rozklepneme doprostřed, oření a tuk v malých kouscích umístíme na povrch.
Všechny přísady nasekáme velkým nožem, až se drobí, potom rychle zpracujeme rukama těsto. Zabalíme jej do fólie a necháme 1 hodinu odpočinout v lednici.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia (horkovzdušnou na 160 stupňů), plech vyložíme pečícím papírem. Těsto vyválíme na troše mluky na 2-3 mm silný plát.
Vykrajujeme hvězdičky a pokládáme je na plech. Potíráme mlékem a pečeme asi 10 minut do zlatohněda.
2 kousky odpovídají 10 g sacharidů.
-
Kuřecí kari s ananasem: Exotická symfonie chutí na talíři
Představte si kulinářský výlet do exotických krajin, aniž byste museli opustit pohodlí domova. Tento recept...
-
Milujete rychlý fast food? Kuřecí stripsy krok za krokem zvládne hravě doma i začátečník
Jak se všeobecně ví, muži dokážou v kuchyni leckdy kouzlit, ne nadarmo je většina šéfkuchařů...
-
Chalupářský boršč: Selská pochoutka s klobásou
Boršč je hustá polévka, která patří k ruské, ukrajinské i polské klasické...
-
Rybí filé na česneku. Rychlý a snadný pokrm, který ocení i děti
Ryby jsou nezbytnou součástí jídelníčku každého člověka, což je věc již všem známá....
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)