Babinet.cz  /  Recepty  /  Pečený steak z tuňáka v kokosovém consomée

Pečený steak z tuňáka v kokosovém consomée

4.4.2006 - Redakce Babinet
  • 150 g filet z tuňáka
  • 1 dcl kokosového mléka
  • 20 g šalotky
  • 10 g listového těsta
  • 1 g steakové soli
  • 2 g olivového oleje
  • sojová omáčka Kikkoman
  • brambory
Steak z tuňáka vykrojíme a nakořeníme steakovou solí a sojovou omáčkou Kikkoman. Pak orestujeme na větší kousky nakrájenou šalotku a zalijeme kokosovým mlékem a povaříme. Pod tuňáka připravíme z rozvařených brambor purée a před podáváním na ně klademe zprudka opečeného tuňáka. Nakonec přilijeme kokosové consomée. Doporučené víno: Viognier Nord Sud 2004, Domaine Miquel, Francie. Recept doporučuje cateringová firma MaxiService.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz