Babinet.cz  /  Recepty  /  Podzimní chlebový nákyp s ovocem

Podzimní chlebový nákyp s ovocem

29.11.2005 - Redakce Babinet
  • 900 g směsi ostružin, nakrájených jablek a hrušek
  • 150 g cukru
  • 1 lžička skořice
  • 225 g bílého chleba (toustového) nakrájeného a zbaveného kůrky
Dejte ovoce, cukr, skořici a 7 lžic vody do velkého hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Zmírněte plamen a nechte dusit 5-7 minut, dokud ovoce nezhnědne, ale nesmí se rozvařit. Mezitím vyložte okraje a dno zapékací misy (o obsahu 9 dl) chlebovými plátky, tak aby mezi nimi nebyly žádné mezery. Lžící přendejte ovoce doprostřed chlebové misky a vrch přikryjte zbývajícími plátky chleba. Zakryjte talířkem a zatěžkejte. Přes noc dejte nákyp chladit do ledničky. Vyklopte na servírovací talíř a ihned podávejte.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz