Babinet.cz  /  Recepty  /  Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

3.1.2007 - Redakce Babinet
1 cibule, 2 svazky ředkviček s nepoškozenými lístečky, 2 svazečky petrželky, 1 lžíce tuku, 3/4 l masového vývaru, muškátový oříšek, 1/8 l smetany ke šlehání, 1 žloutek, 1/8 l bílého vína Oloupanou cibuli, oprané lístečky z ředkviček a opranou a okapanou petrželku drobně rozsekáme a krátce podusíme na rozpuštěném tuku. Zalijeme vývarem, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a 10 minut na mírném ohni vaříme.
Sejmeme z ohně, přidáme smetanu, v níž jsme rozkvedlali žloutek a nahrubo nastrouhané ředkvičky, zalijeme vínem a ihned podáváme!

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz