- 3 pórky
- 500 g brambor
- 250 g mrkve
- 1 hlávka salátu
- 50 g másla
- 1 l silného masového vývaru
- 150 g mrazeného hrášku
- 2 žloutky
- 3 lžíce smetany ke šlehání
- sůl
- sekaný kerblík
Polévka na panský způsob (Potage gentilhomme)
Další recepty
-
Koření netradičně aneb hovězí s perníkovou omáčkou jako hlavní chod
Když se řekne perník, většina z nás si představí vůni čerstvě napečeného vánočního...
-
Babiččina kulajda. Koprová polévka s vůní a chutí hub
Lahodná polévka, ať už se týká klasiky v podobě vývaru, oblíbené zeleninové, a nebo...
-
Guláš nemusí být vždy jen masový. Z hlívy ústřičné je téměř k nerozeznání od pravého
Kdo z nás by neměl rád guláš? Porce masa v lahodné šťávičce, k tomu pořádný...
-
Černý bez v rozkvětu: Od léčivých květů po lahodné recepty
Když se rozhlédneme kolem, jistě si všimneme, že začíná kvést černý bez. Tento květ černého...
Oblíbené recepty
- Tvarožník nejen na neděli. Minimum těsta a vysoká vrstva tvarohové náplně
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)