Tradiční zabíjačky na Farmářských tržištích Jiřák, Náplavka a Kubáň
Farmářské tržiště Praha Vás zve na tradiční zabíjačky! Každá z nich se koná u příležitosti otevření Vánočních tržišť Jiřák, Kubáň a Náplavka. Ačkoliv je zabíjačka vesnická záležitost, chceme tuto letitou tradici přinést i na městské tržiště. Hned z kraje můžeme uklidnit rigidní zastánce práv zvířat, protože pobíhat čuníka nikdo na tržišti neuvidí, ale zároveň potěšit gourmety, protože výsledné pochoutky budou tradiční a poctivé. A poněvadž byla často zabíjačka na vesnicích i příležitostí k setkání rodinné sešlosti a přátel, přáli bychom si, aby se i u těch našich sešli kamarádi, sousedé i náhodní hosté.
Všichni se mohou těšit na domácí jitrničky, kroupová i žemlová jelítka, tlačenku světlou i tmavou,
prejty, sulc a konečně i na teplu kuchyni – na opravdový zabíjačkový guláš, ovarové kolínko a
kroupovou černou polévku. Křenu, hořčice, vejmrdy a dobrého chleba nepočítaně. Pro zpestření a
pro pravé labužníky budou naši řezníci na grilu opékat jitrničky, jelítka a klobásy.
K zabíjačce patří samosebou kvalitní domácí kořalka a tak domácí pálenky budou v pozoru. A
splachovat můžete rožnovským kvasnicovým pivem Radhošť (11o) anebo Rothschild (13o) které
budou také na čepu.
A kdy že se to všechno semele?
První bude na Jiřáku 1. prosince (středa), druhá pak v sobotu 4. prosince na Náplavce a poslední
v tomto roce na Kubáni v úterý 7. prosince 2010. Vždy od 11:00.
Jste srdečně vítáni!
Další recepty
-
Rybí karbenátky se sýrem. Za málo peněz skvělá hostina
Karbenátky jsou oblíbeným pokrmem v mnoha rodinách, jelikož jejích příprava je snadná,...
-
Rozhuda - tvarohová pomazánka s pažitkou našich babiček
Rozhuda je jednoduchá a přitom velice chutná pomazánka z tvarohu a pažitky. Jedná se o staročeský recept,...
-
Jednoduchý domácí chléb jen ze čtyř surovin, který provoní váš byt
Má babička vždy říkala, že chléb je dar, a že na chleba se těžce pracuje. Jsou to moudré věty a platí i...
-
Domácí rebarborový sirup. Příjemná chuť a nádherná barva
Máte doma na zahrádce rebarboru, a už nevíte, co z ní připravit? Poradíme vám. Vyzkoušejte...
Oblíbené recepty
- Tvarožník nejen na neděli. Minimum těsta a vysoká vrstva tvarohové náplně
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
- Čertovské řízky mají šmrnc a pikantní chuť. Pivo je nezbytný doplněk!
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)