Svatební hostina.. jak na ni
Počátek jara je kromě probouzení přírody nerozlučně spjat s láskou. Zvířátka vyskakují z nor po zimním spánku, kytičky rozkvétají a milenci přemýšlejí o svatbě, jako aktu, kterým by spojili své životy. Svatbu doprovází svatební hostina, která tento významný den zpříjemní, lahodně doplní a případně i uzavře. Aby tomu tak vskutku bylo, je třeba se zamyslet nad možnostmi, které se nám k přípravě svatební hostiny nabízí a důsledně promyslet, jaké vlastně chceme to svoje svatební menu mít.Svatební hostina může mít podobu oběda, večeře, rautu, zahradní párty nebo jakoukoliv jinou, kterou si vymyslíte a která vám bude vyhovovat. V dnešní době už nejsme tolik vázáni tradicemi a tím, co se má a co od nás okolí očekává. Jde především o vaše pohodlí a preference.
Šéfkuchař restaurace Na Bašte v Praze-Jahodnicích Martin Devera
doporučuje jako svatební menu:
aperitiv Garrone bianco
předkrm Broskev plněná kuřecím salátem na listu Lolo rosso
polévka Hovězí vývar se slaninovými noky
hlavní chod Vepřový steak s chřestem, šunkou a uzeným sýrem, hranolky
moučník Jablečný závin s cukrem, skořicí a šlehačkou
káva espresso
a nebo
aperitiv Garrone dry s olivou
předkrm Vejce plněné červeným a černým kaviárem
polévka Kuřecí vývar s masem a zeleninou
hlavní chod Vepřové medailonky se sýrem, žampiony a nivou, pažitkové brambory
káva espresso
Není nad tradici:
předkrm Šunkový kornout s křenem a šlehačkou nebo Kuřecí či krabí koktejl
polévka Hovězí vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky
hlavní chod Svíčková na smetaně s brusinkami, houskový knedlík nebo Kuřecí roláda s vařenými bramborami
káva espresso
Velmi vybrané svatební menu nabízí pak například Břevnovský klášter:
předkrm Růže ze skotského lososa s cibulkou a citrónem
polévka Jemná cibulačka se sýrovou tyčinkou
hlavní chod Řecký zeleninový salát s olivami a nakládaným kozím sýrem
moučník Jahodová terinka s mandlovým krémem
káva espresso Segafredo nebo Caffé Latte
a nebo
předkrm Anranžované sýrové kornoutky plněné bylinkovou pěnou
polévka Smetanový krém se žampióny
hlavní chod Kuřecí prsa protýkaná slaninou s cikánskou omáčkou a zapékanými bramborami
moučník Domácí lívanečky se skořicí, borůvkami a šlehačkou
káva espresso Segafredo nebo Caffé Latte
Se sestavením svatebního menu vám rádi ochotně poradí v místě, které si pro hostinu vyberete, ať už půjde o restauraci a nebo o cateringovou společnost, která hostinu obstarává. Variant je bezpočet, záleží jen na vaší fantazii a finančních možnostech. Svatební menu se obvykle skládá z aperitivu, předkrmu, polévky, hlavního chodu, kávy a zákusku jeho cena se pohybuje od 270 Kč do 1500 Kč za osobu.
Hodně štěstí!
Další recepty
-
Kuřecí křidélka na grilu. Klasika, která se nikdy neomrzí
Máme tady slunečný pátek, a před námi je opět víkend. A jelikož nynější dny...
-
Nadýchaný hrníčkový perník. Jednou vyzkoušíte a už nikdy neodoláte!
Perník je na přípravu velmi rychlý, a co se náročnosti týče, řadí se mezi ty...
-
Tradiční selský tatarák s olomouckými tvarůžky
Olomoucké tvarůžky jsou moravským zrajícím sýrem, který se vyrábí z...
-
V jednoduchosti je krása! Připravte si zelný salát s jablky
Zelí je významnou součástí našich kuchyní a nabízí mnoho možností, jak ho...
Oblíbené recepty
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)