Nebojme se kynutých švestkových knedlíků

23.9.2019 - AndreaP.

Kynuté švestkové knedlíky doma připravené už nemusí být jen doménou babiček. Jedná se o tak charakteristický český recept, že je téměř...

Zpět na článek

Vaše názory

orinka
24.9.2019 19:08

Myslím, že můj recept je trochu bohatší. Asi půl kila polohrubé mouky, lžičku soli a gramů bílého tvarohu (vaničkový anebo i ten ve staniolu, nadrobený) dáme do mísy. Doprostřed uděláme důlek, tam nalijeme vlažnou vodu, nebo lépe minerálku, sodovku. Nadrobíme do něj 1 kostku kvasnic. Trošku pocukrujeme, aby kvásek lépe vzešel. Pak promícháme a uděláme měkké těsto. Vody přiléváme podle potřeby, každá mouka tekutinu vstřebává jinak. Těsto vypracujeme do hladké hroudy. Necháme asi hodinu v teple pod utěrkou kynout. A pak lžicí odebíráme těsto, do kterého balíme švestky. Zavařujeme do vroucí vody, vaří se asi 20 minut, Během vaření knedlíky obracíme, aby se provařily po obou stranách stejně. Po vyndání z hrnce propíchneme knedlík vidličkou, aby se nám nesrazil. JESTLI NÁM ZBUDE SYROVÉ TĚSTO, je možné ho uchovat v mrazáku. Po rozmrazení bude fungovat jako čerstvé.

orinka
24.9.2019 19:09

250 gramů tvarohu, měla jsem vypnutý NumLock

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip