Babinet.cz  /  Recepty  /  Kandované ořechy, Janské  /  Vaše názory

Kandované ořechy, Janské

18.6.2007 - Redakce Babinet

Už jste někdy slyšeli o Janských ořeších ? Kdo má po ruce kalendář, jistě pochopí, že 25. červnový týden se naskýtá více, než vhodná...

Zpět na článek

Vaše názory

JanekJanek
7.11.2018 13:39

Janské ořechy dělávala moje babička. Je to prastarý recept a jsem velice rád, že se zachoval. Také čas od času ořechy dělávám a skladuji je na tajném místě, které bych nejraději utajil i sám před sebou. Mají totiž velikou vadu - rychle mizí. Ořechy jsou totiž naprosto skvostné a naprosto jedinečné. Neexistuje nic, čím by se daly srovnat. Kandované ořechy jsou černé, měkké konzistence, ale nikoli mazlavé. Skořápka není tvrdá, ale tím, že byla nezralá a díky procesu je měkká a je znatelná pouze její struktura. Chuť - těžko se dá vyjádřit - sladká, kořeninová, s lehkým s vůní ořechového listí a dřevitým nádechem. Skvělé jsou jen jako fantastické mlsání, ale i do cukroví - například biskupskému chlebíčku dávají naprosto jedinečný rozměr i svou černou barvou, takže dělají i zajímavější mozaiku. Pokud máte zdroj ořechů, trpělivost a dokážete ocenit skutečnou delikatesu, čímž by vám pracnost nemusela až tak vadit - vřele doporučuji. A ještě něco - jelikož sirup, ve kterém jsou ořechy naloženy, je také chuťově velice zajímavý, používám jej místo javorového sirupu, který je, pokud vím, v Česku....

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz