Už jste někdy slyšeli o Janských ořeších ? Kdo má po ruce kalendář, jistě pochopí, že 25. červnový týden se naskýtá více, než vhodná...
Zpět na článekKandované ořechy, Janské
Další recepty
-
Milujete rychlý fast food? Kuřecí stripsy krok za krokem zvládne hravě doma i začátečník
Jak se všeobecně ví, muži dokážou v kuchyni leckdy kouzlit, ne nadarmo je většina šéfkuchařů...
-
Chalupářský boršč: Selská pochoutka s klobásou
Boršč je hustá polévka, která patří k ruské, ukrajinské i polské klasické...
-
Rybí filé na česneku. Rychlý a snadný pokrm, který ocení i děti
Ryby jsou nezbytnou součástí jídelníčku každého člověka, což je věc již všem známá....
-
Rebarborový ráj: Od dezertů po alkohol
A naše rebarborová jízda pokračuje dále. V úvodním prvním díle jsme se zaměřili na...
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Janské ořechy dělávala moje babička. Je to prastarý recept a jsem velice rád, že se zachoval. Také čas od času ořechy dělávám a skladuji je na tajném místě, které bych nejraději utajil i sám před sebou. Mají totiž velikou vadu - rychle mizí. Ořechy jsou totiž naprosto skvostné a naprosto jedinečné. Neexistuje nic, čím by se daly srovnat. Kandované ořechy jsou černé, měkké konzistence, ale nikoli mazlavé. Skořápka není tvrdá, ale tím, že byla nezralá a díky procesu je měkká a je znatelná pouze její struktura. Chuť - těžko se dá vyjádřit - sladká, kořeninová, s lehkým s vůní ořechového listí a dřevitým nádechem. Skvělé jsou jen jako fantastické mlsání, ale i do cukroví - například biskupskému chlebíčku dávají naprosto jedinečný rozměr i svou černou barvou, takže dělají i zajímavější mozaiku. Pokud máte zdroj ořechů, trpělivost a dokážete ocenit skutečnou delikatesu, čímž by vám pracnost nemusela až tak vadit - vřele doporučuji. A ještě něco - jelikož sirup, ve kterém jsou ořechy naloženy, je také chuťově velice zajímavý, používám jej místo javorového sirupu, který je, pokud vím, v Česku....
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.