• Perníčková vajíčka

    Někteří z nás si ani nestačili užít vánoční atmosféru a už jsou tady Velikonoce. Nevíte, jak letošní koledníky pohostit? Velikonoční kuchtění...

  • Linecká vajíčka

    Linecké cukroví je tradice, která asi nikdy neupadne. Poté, co jsme si ukázali, jak si udělat perníková vajíčka , se tentokrát zaměříme na...

  • Kuřátkové makronky

    Chcete se na Velikonoce více vytáhnout a předložit koledníkům či návštěvám něco netradičního? Udělejte jim kuřátkové makronky. Postup je sice...

  • Čokoládové cupcakes s kakaovým krémem

    Na jaře rozvkétají nejen stromy, ale také láska. Překvapte svého miláčka super čokoládovými cupcakes, od kterých nebude moci odtrhnout oči. A...

  • Domácí bylinkový chléb

    Věděli jste, že vnější propečená část na povrchu chleba se nazývá kůrka , vnitřní pórovitá část střídka ? Ukrojený plátek chleba se nazývá ...

  • Maková bábovka líné kuchařky

    Třená bábovka se připravuje z těsta, které je vyráběno z mouky, vajíček a mléka. Našleháním bílku se získává základ pro světlou složku bábovky....

  • Jednoduchý chléb

    Má babička vždy říkala, že chléb je dar, a že na chleba se těžce pracuje. Jsou to moudré věty a platí i dnes. Když jsem tak listovala svými...

  • Pavlova

    Pavlova je jemný křupavý dort z pečeného krému ze šlehaných bílků, zdobený šlehačkou a čerstvým ovocem (nejčastěji kiwi a jahodami). Pokud se...

  • Čokoládové brownies

    Brownie je moučník pocházející ze Spojených států. Pro výrobu se používá třené těsto s přídavkem mouky a kakaa, někdy i kousků čokolády,...

  • Pomerančovo-mandarinkové tiramisu

    Tiramisu je dnes jedním z nejoblíbenějších a nejznámějších italských receptů. Dějiny moderního receptu se dají vysledovat překvapivě pouze do ...

  • Pizza rohlíčky

    Tento recept se stane ozdobou vašeho stolu při různých oslavách či posezeních s přáteli. Ač recept samotný se zdá zdlouhavý, jeho příprava...

  • Čokoládový průšvih

    O víkendu jsem dočetla knihu Petry Hülsmannové Čokoládový průšvih. Nebudu prozrazovat o čem kniha jako taková je, vyzdvihnu jen její název,...

  • Valentýnský recept: Jogurtová šarlota s jahodovým kompotem

    Říká se, že láska prochází žaludkem. Na tom určitě něco bude. Přestože partnera nejspíše hýčkáte vaším kulinárním uměním po celý rok, zkuste ho...

  • Celozrnný jablečný závin tažený

    Jablečný závin neboli štrúdl je druh moučníku, který pochází z Rakouska, ale běžně se připravuje i v jiných zemích včetně České republiky. ...

  • Mrkvovo-čokoládové řezy

    Čokoláda a mrkev tvoří dohromady skvělou kombinaci. Vyzkoušejte a překvapte svou drahou polovičku tímto skvělým dezertem. Potřebujeme : ...

Náš tip