• Zeleninová polévka s cizrnou

    Cizrna patří mezi luštěniny. Její jemně oříšková chuť si v poslední době získává i u nás řadu příznivců. Zrna cirzny konzumujeme převážně...

  • Marinované pokušení? Připravte si domácí grilovací omáčky!

    A pokračujeme dalším dílem v naší marinovací letní jízdě, dnes na téma grilovací omáčky. Hoi-sin grilovací omáčka 2 stroužky...

  • Rajčata a kečup? Ne, my si dáme polévku !

    Zahrádky se nám změnily v oslnivou krásu červených sluníček a mnozí se ptají, co s nimi dál? Ano, rajčata kam se jen podíváme, to je téma...

  • Houbová polévka podle paní nadlesní

    Houbové žně v některých krajích stále pokračují, takže receptů na dobrou houbovou polévku není nikdy dost! 300 g čerstvých hub 2...

  • Fazolová polévka 3 x jinak

    Patříte mezi milovníky luštěnin a zároveň si rádi dopřejete sytou polévku? Pak vyzkoušejte naše recepty na fazolové polévky. Přejeme dobou...

  • Kaldoun – drůbková polévka s knedlíčky

    Kaldoun, kreplach, hlemýždí sekaná, pražská šunka… Znovu objevené recepty z Prahy dob minulých vychází v knize Staropražská kuchařka nedávno...

  • Jarní kopřivová polévka

    Kopřiva se používá při nemocech kloubů, při krvácení z dásní, chudokrevnosti (anémie). Dá se také používat v kuchyni jako špenát. Kopřiva...

  • Fazolová polévka

    Luštěniny by se neměly konzumovat syrové ze dvou důvodů. Prvním je, že obsahují tzv. trypsinový inhibitor. Jeho primární úlohou např....

  • Toskánská cibulačka

    Období chřipkové epidemie stále ještě není na ústupu, a už naše babičky říkávaly, že nejlepší lék je horká polévka. Tak tady je jedna z nich. ...

  • Jemná brokolicová polévka

    Brokolice je bohatá na vitamin C, beta-karoten (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních...

  • Staročeská rybí polévka

    Různých tradic o vánočních svátcích je hodně a jednou z takových je i rybí polévka na svátečním stole. Jaká byla v době našich předků? ...

  • Polévka z pečených rajčat a paprik

    Dnes si připravíme vynikající polévku podle Karolíny Kamberské Potřebujeme : 700 g pevných dobrých rajčat 3 masité červené papriky ...

  • Kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi

    Poctivý silný vývar, to je životabudič, na který se v případě nouze můžete stoprocentně spolehnout. My jsme pro vás přichystali recept, ve...

  • Americká rajská omáčka

    Rajčatová omáčka, neboli rajská, má své příznivce i odpůrce. My si dneska ukážeme, jak takovou omáčku připravíme po americku.   ...

  • Poctivá Zelňačka s klobásou

    Není nad dobrou a sytou polévku. Připravte si s námi zelňačku s klobásou. Dobrou chuť! Suroviny: 500 – 700 g kysaného zelí 2...

Náš tip