Recepty | Mezinárodní kuchyně
-
Bruschetta crocante, nostalgická vzpomínka na pravou chuť Itálie o prázdninách
Podzim dal zapomenout léto... prázdniny v Itálii, tamější žhnoucí slunce i pěnu mořských vln....
-
Báječný dýňový slaný koláč
Zástupcem klasické řecké kuchyně je i tento dýňový koláč. Recept původem z Kréty nabízí vše, co tradiční zdravím překypující řecká kuchyně může...
-
Den skořicových šneků - Kanelbullensdag
Když vejdete do pekárny, můžete si být jistí, že je ucítíte už na dálku. Jejich vůně je totiž typicky skořicová a díky své výraznosti je lehce...
-
Chalva v české kuchyni
Chalva patří k jedněm z nejstarších orientálních cukrovinek. Název pochází z arabského slova hilwa , sladký. Před druhou světovou...
-
Kapusta s vůní Itálie
Kapustu můžeme připravovat na mnoho způsobů, např. vařit, smažit, dusit, zapékat, pařit apod. Syrová se však nejí. Dále se dá použít do...
-
Sladké malpury v jogurtové omáčce plné ovoce
Tajuplný název tohoto receptu je na první pohled nicneříkající, napovím tedy, že se jedná o indický dezert. Představte si malé smažené koblížky...
-
Španělská tortilla
Tortilla de patatas je tradiční španělské jídlo, skládající se v základu z vajec, brambor , cibule a případně další zeleniny, obvykle o...
-
Shakshuka s Gombaseckou klobásou
Šakšúka nebo šakšuka je původem severoafrický zeleninový pokrm. Stal se velmi populárním v Izraeli, takže je i zde považován za národní ...
-
Tajuplné kelewele
Kelewele je pokrm původem pocházející z Ghany. Jedná se o smažené banány nakrájené na kostky či plátky a ochucené kořením, a to tradičně...
-
Maďarská gulášová polévka
Gulášová polévka je typická svou tmavě červenou barvou, výraznou chutí a hustotou (také milujete, když v polévce lžíce stojí?). My si dnes...
-
Vepřové kotlety po avignonsku
... aneb Cotelettes de porc á la mode d´Avignon Kotleta (z francouzského côtelette , tedy „žebírko“, to původem z francouzského côte ,...
-
Mediterranean pizza
Jedinečnost sýrů spočívá v jejich originalitě, a pokud si chcete dopřát chuťový zážitek, nespokojte se s napodobeninami. Pokud mozzarelu, tak...
-
Citronové krevety s grilovaným halloumi a tymiánem
Kdo říká, že na zahradních párty a grilovačkách musí mezi servírovanými jídly hrát ústřední roli grilované maso. Jsou i jiné a mnohdy chuťově...
-
Brie s ovocem a ořechy
Ušlechtilý sýr s krémovou texturou a jemnou máslovou chutí nadchne každého, kdo si potrpí na lahodné plísňové sýry. Brie se podobá korpusu...
-
Jarní závitky
Jídlo tohoto názvu jsem zcela náhodně jednou ochutnala v jedné vietnamské restauraci a musím říct, že mi moc zachutnalo. Až poté jsem začala...
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Soutěžte o balíček produktů od Panzani, včetně poslední novinky!
- Soutěžte o balíček zkrášlující a pečující kosmetiky For Life & Madaga
- Soutěžte a získejte doplňky stravy Naturevia pro zdravá játra
- Vyhrajte speciální White Concept Anti-pigment sérum od české kosmetiky For Life & Madaga
- Soutěžte o vstupenky na představení Malý princ v novém scénickém zpracování
- Děsivé legendy a pověsti o čarodějnicích, tentokrát ze španělské Galicie
- Moravský Beroun, místo čarodějnických procesů, řádění upírů i zjevování nebezpečných duchů
- Svitavsko plné tajuplných jevů: Nešťastná Bílá paní, ukrytý poklad i ďábelsky potrestaný majitel panství
- Tajemný hrad Svojanov: Prokletí žen jménem Kateřina a další paranormální jevy
- Tajemný hrad Hunyadi: Děsivé vězení, bloudící duše i seance s mrtvým šlechticem
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz