Recepty | Mezinárodní kuchyně

  • My tři králové jdeme k vám ...

    Mudrci z Východu, tradičně označovaní jako Tři králové , jsou postavy z Matoušova evangelia, které navštívily Ježíše krátce po jeho narození...

  • Sušenky Amaretti

    Jedná se o oblíbené italské vánoční sušenky, tentokráte přece jen přizpůsobené našim podmínkám, kdy místo meruňkových jader použijeme mandle. ...

  • Vánoční menu - Venezuela

    Vánoč ní čas ve Venezuele je jako všude jinde na světě plný setkání rodin a známých, přípitků a příprav typických jídel a pití pro sváteční ...

  • Falafel

    Falafel j e neobyčejně chutné a v dnešní době už celosvětově známé středovýchodní jídlo připravené z cizrny - smažené kořeněné kuličky....

  • Plněné kuřecí tortilly

    Plněné tortily jsou rychlý pokrm, který zasytí. Dnes si je připravíme s kuřecím masem. Potřebujeme : 5 ks pšeničných tortill kuřecí...

  • Kuskus mnoha zemí

    Ve středu jsem objevila ve spíži zbytek kuskusu a vytvořila z něj následující večeři. Název měl být původně prozaický  Kuskus "co dům dal" . ...

  • Tykvový koláč s vůní podzimu

    Podzim vždy září barvami. A to nejen barevným listím na stromech, ale také plody, jako jsou jablka, hrušky či jeřabiny, ale hlavní prim mezi...

  • Krůtí stehno po kreolsku

    Kreolská kuchyně je údajně uhlazenější formou cajunské kuchyně. Není tolik ostrá a kromě ryb a mořských plodů disponuje jídly z divokých ...

  • Králíčí řízečky s vůní dálek

    Králičí maso (tzv. bílé maso) obsahuje v porovnání s dalšími běžně dostupnými druhy mas nejméně cholesterolu. My dnes zkombinujeme toto dietní...

  • Lahodné čokoládové ravioli s přelivem

    Ravioly jsou plněné těstoviny pocházející z Itálie (italsky ravioli ). Ve většině případů se jedná o dva tenké pláty těsta, vykrájené do...

  • Super rychlé mleté s báječnými fazolemi a brambory ve slupce/Jamie Oliver

    Nejen u nás, ale i ve světě je spousta skvělých kuchařů, kteří mají svůj styl a své osobité kouzlo. Mezi ně bezesporu patří Jamie Oliver. Jeho...

  • Argentinský steak

    Steak je plátek masa ukrojený přes vlákna z většího kusu masa, obvykle hovězího nebo obecně červeného . Steaky se obvykle upravují...

  • Těstoviny s ořechovou omáčkou a vepřovou panenkou

    Jste také milovníci těstovin na každý způsob? Vyzkoušejte náš recept a určitě neprohloupíte. Dobrou chuť! 2 menší vepřové panenky 1...

  • Italsky temperamentní krokety z květáku

    Dnes opět trošku zabrousíme do zahraniční kuchyně a připravíme si tyto netradiční krokety plné jižního temperamentu. Na dnešní recept budeme...

  • Ústřice - plody moře

    Na mezinárodních jídelních lístcích jsou ústřice bezesporu jedním z nejoblíbenějších předkrmů, a to jak živé, tak i tepelně upravené. Ve ...

Náš tip