Recepty | Mezinárodní kuchyně

  • Zapečený kapr (maďarský recept)

    V Čechách se začal kapr chovat v 11. až 12. století s příchodem církevních řádů a stal se typickým postním pokrmem. V době rybníkářů Jakuba...

  • Mexický pikantní guláš

    Jelikož houbová sezóna stále ještě neskončila, a počasí venku je takové, že člověk potřebuje zahřát, přinášíme vám tento recept, ve kterém...

  • Pravá chuť Itálie: Mini lasagna

    Podzim dal zapomenout léto... prázdniny v Itálii, tamější žhnoucí slunce i pěnu mořských...

  • Jablečný koláč Tarte Tatin

    Dnes vám přinášíme recept na slavný francouzský koláč Tarte Tatin podle šéfcukráře Jaroslava Bézy, specialisty na francouzské dezerty a...

  • Dijonská čočka

    Vyzkoušejte tento zajímavý francouzský recept. Ač jsou hlavní ingrediencí luštěniny, tak p ro zaryté vegetariány tento recept asi nebude.:-) ...

  • Svěží letní menu nejen z mléčných výrobků

    Téměř každý dobrý kuchař vám poví, že je sice možné vařit bez mléka a mléčných...

  • Pojednání o krabech

    Už jste viděli, jak se v Norsku prodávají krabi? Víte, jak koupit správně chutného kraba? A víte, že existují krabí vidličky? Že nevíte? Tak...

  • Quiche se špenátem a slaninou

    Quiche je pikantní těsto s náplní dle vašich představ -  sýry, maso, mořské plody, zelenina... Quiche lze podávat teplé nebo studené. Je...

  • Kukuřičná tortilla

    Tortilla je druh tenkého chleba, placka, původem z španělské resp. arabské kuchyně jako placka z cizrny, která byla jako název přes...

  • Italské masové koule

    Italové jsou posedlí masovými koulemi. Téměř každá italská rodina má svůj vlastní rodinný recept z různých druhů ingrediencí. Věřte nebo ne,...

  • Pizza Margherita

    Italská kuchyně je řazena mezi nejlepší a nejoblíbenější kuchyně světa. Avšak málokdo ví, že italská kuchyně se řadí mezi nejstarší na světě....

  • Kachna po francouzsku na červeném víně

    Netradiční pokrm pro gurmány, tak přesně takto by se dal charakterizovat dnešní recept. Finančně i přípravou trošku náročnější, ale výsledek za...

  • Hovězí Bourguignon

    Šéfkuchař Šenkovny Jan Paprštein doporučuje Hovězí Bourguignon (Pomalu dušené hovězí v červeném víně s kořenovou zeleninou a žampiony, podávané...

  • Ořechová focaccia

    Focaccia je italský pečený chlebový výrobek podobný pizze. Focaccia se ochucuje olivovým olejem, solí, někdy bylinkami a cibulí, sýrem a...

  • Švýcarský koláč

    Cítíte tu vůni a chuť? Kombinace tvaroh, sýr, smetana .... to je prostě chuť už sama o sobě. Nevěříte? Pojďte vyzkoušet náš dnešní recept. ...

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz