Recepty | Mezinárodní kuchyně

  • Kachna po francouzsku na červeném víně

    Netradiční pokrm pro gurmány, tak přesně takto by se dal charakterizovat dnešní recept. Finančně i přípravou trošku náročnější, ale výsledek za...

  • Hovězí Bourguignon

    Šéfkuchař Šenkovny Jan Paprštein doporučuje Hovězí Bourguignon (Pomalu dušené hovězí v červeném víně s kořenovou zeleninou a žampiony, podávané...

  • Mandlová jablka s jogurtem po turecku

    V dnešním receptu zabrousíme daleko za naše hranice a připravíme si tento jednoduchý dezert. Recept je pro 6 osob. Potřebujeme : 1/3...

  • Ořechová focaccia

    Focaccia je italský pečený chlebový výrobek podobný pizze. Focaccia se ochucuje olivovým olejem, solí, někdy bylinkami a cibulí, sýrem a...

  • Švýcarský koláč

    Cítíte tu vůni a chuť? Kombinace tvaroh, sýr, smetana .... to je prostě chuť už sama o sobě. Nevěříte? Pojďte vyzkoušet náš dnešní recept. ...

  • Fazole po bretaňsku

    Dnešní recept je inspirací na dobrou večeři či rychlý oběd. Fazole patří mezi nejvýznamnější luštěninu. Tvoří důležitou složku potravin mnoha...

  • Irská medová pěna

    Lehký sladký dezert vhodný třeba pro oslavu sv.Valentýna, tak to je tato lahodná medová pěna. Její příprava je velmi jednoduchá, navíc k ní...

  • Exotický dezert z kaki

    Kaki, tomel, churma či sharon. Pod těmito názvy se skrývá jedno jediné tropické ovoce, nejčastěji přece jenom nazývané KAKI . Tento tropický...

  • Indická bramborová kaše

    Bramborová kaše neboli bramborové pyré je pokrm připravovaný z vařených (nejlépe moučných) brambor. Připravuje se tak, že se brambory uvaří,...

  • Minestrone

    Minestrone je italská hustá zeleninová polévka. Mezi obvyklé ingredience patří především rajčata , dále fazole, cibule , celer, mrkev a...

  • TAPAS: Albóndigas (masové kuličky)

    Jestliže v minulém článku naší silvestrovské jízdy jsem uváděla, že recept je pro začátečníky (ano ano, řeč je o slaném štrůdlu ), o tomto se...

  • Indická čočková polévka

    Indická kuchyně je kuchyně různých etnik a náboženských skupin, žijících na jednom území. Indie je velká země a mezi kuchařskými...

  • Portugalská polévka Caldo Verde

    Tradiční portugalská "zelná" polévka Caldo Verde je v podstatě portugalskou mutací naší bramboračky skloubené se zelňačkou. Je mimořádně...

Náš tip