• Bavorský závitek plněný brambory

    Miluji závitky. Chvíle napětí, než zakrojíme a pak nás čeká to překvapení - náplň. Jaká je to dnes? Pojďme na to. Potřebujeme : 400 g...

  • Špíz z drůběžích jater

    Pro milovníky drůběžích jater zde máme jednu rychlovku, jak netradičně tyto játra upravit. Přiložená fotografie je pouze ilustrační, nicméně...

  • Krůta Tahini

    Kromě toho, že se mi právě v troubě pečou, jak říká můj drahý Koule Heleny Fibingerové , jsem dnes využila nedávno zakoupené omáčky Tahini a...

  • Kachna s dušeným pórkem, brokolicí a restovanou cibulí

    Přinášíme vám další zdravý recept vhodný i pro menší děti. Ingredience: 1 vykuchaná kachna 2 cibule 1 velký pórek (bílá i...

  • Ryba s mušlemi a omáčkou ze zakysané smetany

    Téměř každý dobrý kuchař vám poví, že je sice možné vařit bez mléka a mléčných výrobků, ale není to zkrátka ono. Do této skupiny odborníků přes...

  • Pórkové maso

    Pórek je široce užívaný hlavně do polévek, omáček, nebo se krájí na chleba, neměl by chybět ani v rybích polévkách a jako přísada při vaření...

  • Prokládaná sekaná pečeně

    Mleté maso je v kuchyni velmi oblíbené. A tak hlavní složkou bude i dnes, kdy v tomto případě to kuchyně přineseme i trošku kreativity. Pojďme...

  • Zapečená ryba - Rachal

    Dnes vám přináším jeden starý židovský recept. Nenásilnou formou tak připravíme třeba rychlou lehkou večeři založenou také na rybím mase, které...

  • Vepřové ledvinky s omáčkou

    Ledvinky - někdo je miluje, jiný by je naopak nedal do pusy. Opět jeden z dalších rozporuplných pokrmů, který má na jedné straně své velké...

  • Nudličky na rajské smetaně

    Kuřecí maso je oblíbené, jelikož jeho příprava je velmi rychlá. A v kombinaci s tím, že budeme dnes dělat nudličky je více než jasné, že půjde...

  • Tokajská vepřová kotleta

    Kotleta (z francouzského côtelette - tedy „žebírko“, a to původem z francouzského côte , resp. latinského costa , tedy „bok“, „žebro“) je...

  • Vepřová panenka se salátem

    Svíčková je maso ze zadní čtvrtě jatečně opracované půlky skotu. Název je odvozen od tvaru masa (svalu), připomínajícího svíci. Jedná se o...

  • Plněná treska

    Treska - její bílé maso je připravováno na mnoho způsobů a patří mezi oblíbené a oceňované jako chutné. Distribuuje se čerstvá, mražená,...

  • Kuřecí nudličky s kešu na medu a česneku

    Bylo nebylo .... či spíše byl jednou jeden recept, který se mi zalíbil natolik, že jsem se rozhodla jej zkusit. Důvodů bylo několik. Jedním z...

  • Valentýnské slávky s omáčkou

    Je to až k nevíře, ale už příští týden opět nastane svátek sv.Valentýna, den všech zamilovaných. A jak už se pomalu stává zvykem, tento svátek...

Náš tip