Recepty | Konzervování
-
Domácí cuketová hořčice. Vynikající i z přerostlých cuket!
Pokud se vám cukety na zahrádce také množí jak o závod, tak jste nyní už zřejmě v situaci,...
-
Rybíz na způsob brusinek. Dochutí jogurt i pečené maso či pikantní sýry!
Červený rybíz se brusinkám podobá nejen vzhledem, ale zejména pak nakyslou chutí. Právě tato...
-
Přerůstají vám cukety přes hlavu? Zavařte je a můžete je mít i v zimě!
Cukety jsou celkem oblíbené, hlavně na začátku jejich sezóny. Tato zelenina má plno vitamínů a prvků...
-
Co s úrodou rajčat? Máme pro vás tipy, jak je připravit nejen na zimu!
Prázdniny plynou, teploty stoupají, slunce pálí jak o život, což má za následek krom našeho...
-
Nejlepší rybízovou šťávu vyrobíte za studena. Dodá tělu vitamíny a zpestří pitný režim!
Rybíz patří mezi oblíbené ovoce, ale pokud ho nemáte na zahrádce, jen těžko si ho koupíte....
-
Co s přebytkem rajčat? Využijte sklizeň na maximum!
Nejoblíbenější roční období je zde, spočívá totiž v tom, že kam se na své zahradě...
-
Kuchyně s vůni Provence. Domácí levandulový med potěší všechny smysly
Med je oblíbeným sladidlem už od dávných dob, kdo by si nepamatoval již z dob našich (pra)babiček čaj s...
-
Velká úroda rajčat? Připravte si domácí kečup za pár korun!
Rajčata na zahrádkách začínají dozrávat. A vy se dostáváte do situace, kdy máte doma...
-
Začíná sezóna zavařování. Čalamáda z červené řepy má krásnou barvu a skvělou chuť!
Léto je obdobím plným zeleniny a ovoce, které pokud máme vlastní zahrádku většinou...
-
Domácí pampeliškový sirup. Dokonalá barva, vůně i medová chuť!
Vejdu na svou zahradu a kam jen mé oko dohlédne, všude vidím malá žlutá sluníčka,...
-
Grilovací směsi, které zabodují při každé letní zahradní párty!
Historie grilování (a opékání celkově) je stará jako lidstvo samo. Je jisté, že první...
-
Pesto z medvědího česneku, které vydrží až 2 roky
Medvědí česnek je zlato mezi bylinami. Neměl by chybět v žádné kuchyni, hlavně na jaře, kdy je potřeba pročistit a...
-
Svatomartinská paštika i rohlíčky. Tyhle jednoduché dobroty vás dostanou
Vynikající a ještě navíc opravdu jednoduché, přesně takové jsou svatomartinské...
-
Máte přebytky jablek? Vyrobte si jablečný ocet. Jeho využití je všestranné!
Pokud máte doma přebytky jablek a vynikajících přesnídávek ke svačině nejen pro děti už máte dost, pusťte se do výroby domácího jablečného...
-
Povidla nemusí být jen ze švestek. Využijte podzimní sezónu a připravte si je z bezinek či hrušek
Povidla není nutné dělat pouze se švestek. Povidla mají širokou škálu využití a právě nyní dozrává mnoho úžasných plodů, ze kterých si je...
- Trojice výrazného staročeského cukroví, bez kterého nejsou Vánoce! Připravte si pracny, zázvorky a anýzky
- Vepřové maso s vůní česneku. Dnes naložíme a o víkendu máme komplet oběd i s polévkou
- Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!
- K svátku sv. Martina patří dobře propečená husa. Vyzkoušejte jí upéct rovnou se zelím!
- Čarovné zvyky Štědrého dne: Chcete-li se příští rok vdávat, hoďte si střevícem
- Divoká honba, fenomén, jenž do dnešních dnů uniká svému pravému odhalení
- Hrad Chojnik: K tajemné krkonošské zřícenině se váže několik strašidelných legend
- Břístevská hůra: Ruiny barokní kaple jsou obestřeny tajemnými legendami
- Tajemná jezera najdeme i u nás. Fascinují svými záhadami až do dnešních dnů
-
Vyhraj skvělé ceny v internetových soutěžích! Desítky atraktivních výher najdeš v nejrozsáhlejším katalogu České-soutěže.cz
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz