• Jak ideálně zpracovávat houby

    Houbová sezona stále ani zdaleka nekončí. I teď, skoro v listopadu lze najít úplně všechny oblíbené druhy, hřiby nevyjímaje. Otázkou je, co...

  • Dýně s rumovým aroma

    Dýně pochází ze Střední Ameriky. Dochovaná semena pocházejí z období 5000 př. n. l., tedy patří mezi nejstarší kulturní plodiny. Jedná se o...

  • Jablečné pyré bez přídavku cukru

    Většina z nás, kdo má vlastní zahradu, tak vidí v tuto chvíli jablečné stromy obsypané jablky. Prostě podzim je zde ve své hojnosti a jablka (a...

  • Připravujeme čalamády: houbová, cuketová, rajčatová

    Podzim je tady a my máme na zahrádkách ještě zbytky dobroučké zeleniny. Víte co s ní, nebo nemáte tušení? Zkuste si vyrobit výbornou domácí...

  • Podzimní rajčatová marmeláda s ovocem

    Že se dá marmeláda udělat téměř ze všeho je věc poměrně známá a pro kuchařinky, které rády experimentují, i vítaná (pomineme zde fakt, že pak...

  • Konzervování bez cukru, aneb zavařujeme pro diabetiky

    Jak si užít letní sklizeň ovoce pokud do vašeho života vstoupila cukrovka? Dnes tu máme okénko pro diabetiky, aneb zavařujeme ... DIA...

  • Švestkový džem s kakaem a čokoládou

    Švestek či mirabelek je teď všude hojnost, a tak si pojďme společně vyzkoušet netradiční marmeládu, jejíž součástí bude právě toto ovoce a...

  • Zkuste ty největší dobroty z broskví

    Úžasné broskve nám právě dozrávají nebo dozráli na zahrádkách, ale co s nimi? Kdo by nemiloval broskvový kompot. Je to velká dobrota, která...

  • Anglická marmeláda z pomerančů

    Slovo marmeláda má svůj původ v portugalském marmelada , které vzniklo z portugalského označení kdoule ­( marmelo ), neboť v Portugalsku...

  • Rajčata můžeme zavařovat, sušit i nakládat

    Léto je v plném proudu a mnohým z nás na zahrádkách dozrávají oblíbená rajská jablíčka. Rádi bychom si uchovali jejich chuť a vůni na zimu,...

  • Domácí kečup

    Máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte, co s nimi? Nemusíte se přemáhat a snažit se je všechny sníst. Můžete si z nich totiž vyrobit...

  • Čalamáda z červené řepy

    Léto je obdobím plným zeleniny a ovoce, které pokud máme vlastní zahrádku většinou nestačíme běžným způsobem spotřebovávat, a tak přichází na...

  • Broskvový džem

    Džem lze snadno připravit téměř z jakéhokoliv ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Ovoce omyjeme, případně odpeckujeme a nakrájíme na kousky. ...

  • Meruňkovo-malinový dvojbarevný džem

    Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a...

  • Meruňkový džem s mandlemi a skořicí

    Plody meruňky dozrávají většinou uprostřed léta. Konzumují se buď v čerstvém stavu, zavařené či v podobě džemu nebo marmelády, jež jsou velmi...

Náš tip