Recepty | Bezmasá jídla

  • Mirabelkový džem s vánočním kořením

    Co s košíkem mirabelek? Co takhle splnit každoroční předsevzetí a začít s přípravou jedlých vánočních dárků už v létě? Když mirabelky ze...

  • Jak nejlépe zpracovat řepu?

    Léto pomalu končí, nastane podzim a s ním také období sklizně červené řepy. Jak ji ale nejlépe zpracovat? Vždyť naloženou nakyselo ji známe...

  • Rajčata plněná tvarohem

    Rajčata jsou velmi vhodná jako základ zdravé nebo doplněk či příloha běžné stravy. Vhodná jsou i na různé redukční a očistné diety, neboť ...

  • Omeleta z cuket

    Listuju si takhle jednou starými kuchařkami, kterých mám obrovské množství (a přesto pořád málo) a v jedné z nich jsem narazila na tento...

  • Cuketa třikrát jinak. Takhle vám určitě zachutná

    Také vám na zahrádce plodí a plodí, že už nevíte co s nimi? Dneska vám nabídneme ty nejlepší recepty z báječných cuket. Pokud máte...

  • Pečený květák

    V našich končinách je velmi oblíbeným jídlem smažený květák v trojobalu s bramborem a tatarkou. Květák nebo také karfiol si ale jistě zaslouží...

  • Smažák v troubě

    Chodím sem a tam a přemýšlím co k obědu. Ano přiznávám se, je to tak, honí mě docela mlsná, na stranu druhou se mi nechce nic moc vymýšlet....

  • Další tvarůžková mega jízda pro vás ...

    Včera jsme začali krásně voňavé téma tvarůžky , a tak dnes nemůžeme jinak, než přidat další obrovskou várku receptů. VOŇAVÁ SÝROVÁ...

  • Hříšné palačinky naší maminky

    Jedním slovem lahoda. Todle prostě stojí za to vyzkoušet. Plněné palačinky potěší oko (a nejen to) snad každého. Těsto dle základního...

  • Hráškové guacamole

    Luštěniny by měly být nedílnou součástí našeho jídelníčku, jelikož díky svému složení mají řadu příznivých účinků na lidské zdraví. Připravte...

  • Karbanátky z pohanky

    Pohanka se řadí mezi obiloviny. Z hlediska lidské výživy má pohanka velmi příznivé složení, proto je vyhledávána především lidmi dbajícími o...

  • Vegetariánské tofu pochutnání

    V asijské kuchyni se tofu využívá ve slaných i sladkých jídlech a je ceněno především pro svou schopnost přejmout chuť ostatních použitých...

  • Pesto z jarních cibulek

    Na první pohled recept, který upoutá svou překrásnou barvou, která se na vás z talíře prostě směje, nabíjí energií, což je teď v době předjaří...

  • Květák v bramboráku

    Bramboráky a květák dohromady, že jste o této kombinaci ještě neslyšeli? Tak to je nejvyšší čas to změnit. Potřebujeme : květák ...

  • Špenátová žemlovka se sýrem

    Špenát - jedná se o důležitou listovou zeleninu. První recepty, ve kterých se používá špenát, jsou dochovány v kuchařské knize z roku 1390. My...

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz