Jakmile se začnou barvit listy a ranní vzduch voní po mlze, víme, že přichází sezóna dýňového šílenství. A královnou podzimu? Tou zůstává neohroženě dýně Hokaido. Většina ji zná jako základ krémové polévky, ale my ji milujeme jinak - pečenou, voňavou, s česnekem a šalvějí. A navrch jogurtový dip, který tomu dodá šmrnc.

(fotorafie: Freepik)
Co budeme potřebovat?
- dýně Hokaido
- 5 stroužků česneku
- 3 snítky šalvěje
- sůl
- olivový olej
- malý kelímek bílého jogurtu
- 2 lžíce citronové šťávy
Dýni zbavíme semínek i měkkého vnitřku. Nakrájíme i se slupkou na 2 cm široké měsíčky.
Vše vložíme do vhodného pekáče, osolíme, promícháme s olivovým olejem a pečeme i s česnekem (ve slupce) a šalvějí na 180°C dvacet minut.
Mezitím si připravte dip: jogurt smíchejte s citronovou šťávou a špetkou soli.
Po vyjmutí z trouby ihned podáváme.





Vaše názory
Pyramixed https://pyramix.org Sprunki Pyramixed: Create Music in Sprunki Pyramixed Game
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.