Pokud toužíte po jídle, které zahřeje, provoní kuchyň a přenese na chvíli do Thajska nebo Indie, kuřecí kari s kokosovým mlékem je trefa do černého. Tento recept je jednoduchý, ale chuťově bohatý – ideální pro všední večeři i víkendové hýčkání.

(fotografie: Freepik)
-
2 kuřecí stehna (ideálně bez kosti a kůže)
-
1 cibule
-
2 stroužky česneku
-
1 lžíce kari koření nebo kari pasty
-
200 ml kokosového mléka
-
1 lžíce oleje (např. slunečnicový nebo kokosový)
-
sůl a pepř podle chuti
-
Volitelně: chilli paprička, limetková šťáva, čerstvý koriandr
-
Příloha: jasmínová nebo basmati rýže
Kuřecí stehna nakrájejte na menší kousky. Osolte a opepřete.
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Restujte dozlatova.
Přidejte kuřecí maso a zprudka opečte ze všech stran. Poté vmíchejte kari koření nebo pastu – nechte rozvonět.
Zalijte kokosovým mlékem, promíchejte a stáhněte plamen. Nechte probublávat cca 20 minut, dokud maso nezměkne a omáčka se nezredukuje.
Pokud máte rádi pikantní chuť, přidejte chilli. Pro svěžest můžete zakápnout limetkou a posypat koriandrem.
Podávejte s rýží, ideálně jasmínovou. Pro lehkou křupavost lze přidat i opražené mandle nebo sezam.





Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.